דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חמין לשבת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חמין לשבת

חמין לשבת

(1)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ליהי עראסי
קדרה בשרית עם המון ירקות שהתבשלה לאט בציר בקר. עונג שבת

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
בשר בקר
2 
בצל פרוסים ומטוגנים עד השחמה חזקה
1  ראש
שום מחולק לשינים קלופות
2  כוסות
חיטה
2 
בטטה חתוכות לרבעים
2 
תפוח אדמה חתוכים לרבעים
0.25  כוס
סילאן
2  כפיות
מלח
1  כפית
פלפל שחור
1  כף
פפריקה אדומה מתוקה
5  עלים
עלה דפנה
2  ליטר
ציר ירקות (אבקת תיבול עוף או בקר מומסת במים חמים)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים היטב את הבשר ומייבשים עם מגבת נייר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים סיר כבד עם מעט שמן זית ו"סוגרים" את הבשר קלות. מוציאים לצלחת.
  • שלב 4

    0 דקות
    מטגנים את הבצל הפרוס והשום על להבה קטנה עד השחמה עמוקה מאוד.
  • שלב 5

    5 דקות
    מחזירים את הבשר לסיר ואת החיטה ומערבבים היטב. מטגנים יחד עוד 5 דקות עד שהחיטה חמה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים הירקות ומתבלים. מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה.
  • שלב 7

    0 דקות
    טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים לפלטה חמה או מנמיכים להבה ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה על להבה קטנה עד שהבשר רך.
  • שלב 9

    0 דקות
    מפעם לפעם יש לפתוח הסיר ו"להשקות" במעט מים רותחים במידה הנוזלים התאדו.
חמין לשבת

שלב 1 מתוך 9

שוטפים היטב את הבשר ומייבשים עם מגבת נייר.

חמין לשבת

שלב 2 מתוך 9

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

חמין לשבת

שלב 3 מתוך 9

מחממים סיר כבד עם מעט שמן זית ו"סוגרים" את הבשר קלות. מוציאים לצלחת.

חמין לשבת

שלב 4 מתוך 9

מטגנים את הבצל הפרוס והשום על להבה קטנה עד השחמה עמוקה מאוד.

חמין לשבת

שלב 5 מתוך 9

מחזירים את הבשר לסיר ואת החיטה ומערבבים היטב. מטגנים יחד עוד 5 דקות עד שהחיטה חמה.

חמין לשבת

שלב 6 מתוך 9

מוסיפים הירקות ומתבלים. מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה.

חמין לשבת

שלב 7 מתוך 9

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

חמין לשבת

שלב 8 מתוך 9

מעבירים לפלטה חמה או מנמיכים להבה ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה על להבה קטנה עד שהבשר רך.

חמין לשבת

שלב 9 מתוך 9

מפעם לפעם יש לפתוח הסיר ו"להשקות" במעט מים רותחים במידה הנוזלים התאדו.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • חגיגה
  • דל סוכר
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • מתכונים לשבת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חמין טבית עיראקי

    חמין טבית עיראקי

    760 דקות בינוני
  • חמין איטריות משגע

    חמין איטריות משגע

    600 דקות בינוני
  • תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    620 דקות מאתגר
  • חמין קלאסי

    חמין קלאסי

    600 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים