-
שלב 1
0 דקות
שוטפים את חלקי העוף במים קרים ומנגבים היטב במגבת נייר.
-
שלב 2
0 דקות
מחממים סיר גדול שניתן להכניס לתנור, יוצקים לתוכו מעט שמן, מטגנים/אוטמים את חלקי העוף משני הצדדים (הם לא צריכים ממש להשחים אלא רק לשנות צבע). שומרים בצד.
-
שלב 3
0 דקות
יוצקים לאותו הסיר רבע כוס שמן, מטגנים את הבצלים הקצוצים עד שהם מזהיבים, תוך כדי גירוד תחתית הסיר.
-
שלב 4
8 דקות
בסיר אחר מבשלים יחד את שתי סוגי הפטריות, בהרבה מים עם מעט מלח, עד שהן חצי מוכנות, כלומר גמישות אבל לא ממש מבושלות, פחות ממה שנקרא בבישול פסטה אל דנטה (עד 8 דקות). מסננים ומעבירים לסיר עם הבצל המטוגן.
-
שלב 5
0 דקות
מוסיפים בנדיבות פלפל שחור. מצרפים את הפפריקה ומלח לפי הטעם ומערבבים.
-
שלב 6
0 דקות
מעבירים את תערובת האטריות לקערה בצד.
-
שלב 7
0 דקות
מחממים את התנור ל 150 מעלות.
-
שלב 8
0 דקות
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות עבות. מרפדים בו את התחתית המשומנת של הסיר שבו טוגנו העוף והבצל. ממליחים מעט.
-
שלב 9
0 דקות
על תפוחי האדמה משטחים שליש מכמות האטריות, עליהן מניחים את חלקי העוף ומכסים בשאר האטריות.
-
שלב 10
0 דקות
שוטפים את הביצים ודוחסים אותן בין האטריות. משטחים בעזרת כף ויוצקים על האטריות חצי כוס מים חמים.
-
שלב 11
0 דקות
גוזרים את נייר הפרגמנט לקוטר הסיר, משמנים את הנייר מעט ומכסים בו את האטריות (בלי כיסוי הנייר האטריות מתייבשות והתבשיל לא מצליח). סוגרים את הסיר במכסה ורצוי גם לעטוף את הסיר הסגור ביריעה גדולה של נייר כסף.
-
שלב 12
35 דקות
מכניסים לתנור החם למשך כ-35 דקות.
-
שלב 13
0 דקות
מנמיכים את חום התנור ל 90-100 מעלות ואופים 6-9 שעות. אפשר להכין על פלטת שבת.
כתוב ביקורת