דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

(0)
165 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רחלי באזוב
המדריך המלא והמפורט ביותר להכנת חצ'פורי אורגינל. קבלו מתכון ל-24 מאפים שמתפקעים משפע גבינות נמסות בפה ומחממות לב.

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן לבן
1  שקית
אבקת אפייה
2  כוסות
מים
1 
ביצה
1  כפית
מלח
3  כפות
וודקה
3  כפות
חומץ
1  כוס
שמן קנולה בנוסף לשימון וקיפול הבצק
0.5  קילוגרם
גבינת חמד
0.5  קילוגרם
גבינת טוב טעם
300  גרם
גבינה צהובה מגורדת
1  גביע
גבינת קוטג'
1 
ביצה
0  לפי הטעם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת
0.25  כפית
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

165 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ומכניסים למקרר עד שימוש. אפשר לשנות את הכמויות בהתאם לגבינות שיש בבית ומה שאוהבים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-15 דקות (הבצק אמור להיות די דביק).
  • שלב 3

    0 דקות
    מכסים את הקערה ומניחים למנוחה ל-60 דקות במקום חמים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-24 חלקים. טובלים כל חתיכה בקמח ולשים לצורת כדור. מניחים כל כדור על משטח מקומח, מכסים ומניחים להתפחה כ-90 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    רצוי ומומלץ להכין את הבצק לילה קודם, להתפיח במקרר, לכדרר ולשמור במקרר עד להרכבה.
  • שלב 6

    0 דקות
    על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 20 ס"מ ומקמחים אותו. עורמים את עלי הבצק כשמקפידים לקמח ביניהם.
  • שלב 7

    0 דקות
    בסיום התהליך מתחילים לפתוח את העלה הראשון שרידדנו (זה שבתחתית הערמה), על מגש משומן מעט. העלה צריך להיות דק מאוד.
  • שלב 8

    0 דקות
    מורחים שמן על כל עלה בעזרת האצבעות. מקפלים את השליש העליון של הבצק פנימה, ואח"כ את השליש התחתון. משמנים שוב ומקפלים את הקצה הימני פנימה ואח"כ את השמאלי.
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים כף גדושה ממלית הגבינות במרכז העלה שקיבלנו. מקפלים את קצוות הבצק מעל המלית לצורת מעוין.
  • שלב 10

    0 דקות
    מעבירים לתבנית משומנת. ממשיכים עם יתר עלי הבצק. מזלפים שמן מעל כל החצ'פורי ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה.
חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

שלב 1 מתוך 10

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ומכניסים למקרר עד שימוש. אפשר לשנות את הכמויות בהתאם לגבינות שיש בבית ומה שאוהבים.

חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

שלב 2 מתוך 10

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-15 דקות (הבצק אמור להיות די דביק).

חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

שלב 3 מתוך 10

מכסים את הקערה ומניחים למנוחה ל-60 דקות במקום חמים.

חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

שלב 4 מתוך 10

מחלקים את הבצק ל-24 חלקים. טובלים כל חתיכה בקמח ולשים לצורת כדור. מניחים כל כדור על משטח מקומח, מכסים ומניחים להתפחה כ-90 דקות.

חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

שלב 5 מתוך 10

רצוי ומומלץ להכין את הבצק לילה קודם, להתפיח במקרר, לכדרר ולשמור במקרר עד להרכבה.

חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

שלב 6 מתוך 10

על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 20 ס"מ ומקמחים אותו. עורמים את עלי הבצק כשמקפידים לקמח ביניהם.

חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

שלב 7 מתוך 10

בסיום התהליך מתחילים לפתוח את העלה הראשון שרידדנו (זה שבתחתית הערמה), על מגש משומן מעט. העלה צריך להיות דק מאוד.

חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

שלב 8 מתוך 10

מורחים שמן על כל עלה בעזרת האצבעות. מקפלים את השליש העליון של הבצק פנימה, ואח"כ את השליש התחתון. משמנים שוב ומקפלים את הקצה הימני פנימה ואח"כ את השמאלי.

חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

שלב 9 מתוך 10

מניחים כף גדושה ממלית הגבינות במרכז העלה שקיבלנו. מקפלים את קצוות הבצק מעל המלית לצורת מעוין.

חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

שלב 10 מתוך 10

מעבירים לתבנית משומנת. ממשיכים עם יתר עלי הבצק. מזלפים שמן מעל כל החצ'פורי ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

    אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

    60 דקות בינוני
  • חצ'פורי

    חצ'פורי

    160 דקות בינוני
  • חצ'פורי שקשוקה

    חצ'פורי שקשוקה

    30 דקות בינוני
  • חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

    חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים