-
שלב 1
0 דקות
מכינים תבנית אפייה עגולה בקוטר של 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
-
שלב 2
0 דקות
טוחנים בקערת מעבד מזון את האגוזים והשקדים עם כף סוכר (מתוך כמות הסוכר במתכון) לאבקה דקה (למרקם עוגה קליל יותר - עדיף לטחון במטחנה ידנית).
-
שלב 3
0 דקות
קוצצים במעבד מזון את השוקולד לפירורים קטנטנים.
-
שלב 4
0 דקות
מקציפים בקערת מערבל חשמלי את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר במשך כ-5 דקות, עד שהתערובת מעובה, תפוחה ובהירה.
-
שלב 5
0 דקות
מערבבים ביחד את האגוזים הטחונים, גרידת התפוז, אבקת האפייה ופירורי השוקולד, ויוצקים את התערובת מעל לחלמונים מבלי לערבב אותה פנימה, ומניחים בצד.
-
שלב 6
0 דקות
מקציפים בקערת מערבל חשמלי נקייה את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אבל גמיש.
-
שלב 7
0 דקות
מקפלים כ-1/3 מכמות קציפת החלבונים לתוך קערת החלמונים, כרי שהתערובת תהיה קלילה יותר.
-
שלב 8
0 דקות
לאחר מכן, מקפלים פנימה בעדינות את יתר החלבונים המוקצפים.
-
שלב 9
0 דקות
יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מיישרים ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה והיא קפיצית למגע.
-
שלב 10
0 דקות
מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. כשהעוגה קרה מעבירים סכין מסביב לדפנות ומשחררים מהתבנית.
-
שלב 11
0 דקות
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. לקראת סוף ההקצפה, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. פורסים את העוגה באמצע לשני חלקים בעזרת סכין מסור. מסירים את השכבה העליונה בזהירות בעזרת תחתית שטוחה של תבנית אחרת.
-
שלב 12
0 דקות
מורחים שכבת קצפת מעל השכבה התחתונה, ומניחים מעליה פרוסות תותים. מכסים בשכבת העוגה העליונה, ומורחים קצפת למעלה ומסביב לדפנות.
-
שלב 13
0 דקות
מפזרים אגוזים קצוצים לקישוט למעלה ומסביב לעוגה.
בתיאבון!
כתוב ביקורת