דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

(1)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: הילה לוין
כדורי בשר ותפוחי אדמה מבושלים ברוטב עגבניות. אל תשכחו להוסיף חלה טריה לניגוב הרוטב

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
בשר בקר טחון
1 
בצל
0.5  זר
כוסברה
3  שיני
שום
1 
ביצה
2  כפות
פירורי לחם פירורית זהב
1  כף
פפריקה אדומה מתוקה
0.5  כפית
כמון טחון
0.75  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
1  כף
שמן קנולה לטיגון
5 
תפוח אדמה גדולים, או 10 קטנים
200  גרם
רסק עגבניות
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
1  כף
פפריקה אדומה מתוקה
1  כוס
מים
1  כף
שמן זית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    1.הכנת הקציצות: שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה וטוחנים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות (פרט לשמן קנולה).
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים היטב בידיים ומניחים בצד למנוחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת הרוטב: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות יחסית.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים סיר גדול עם מעט שמן זית.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים מים עד לרמת הסמיכות הרצויה. בערך כוס וחצי.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים את התבלינים ואת תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל להתבשל לאיטו.
  • שלב 10

    0 דקות
    מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה.
  • שלב 11

    0 דקות
    כשהשמן חם - לוקחים חופן מתערובת הבשר, יוצרים קציצות פחוסות ומניחים בשמן.
  • שלב 12

    0 דקות
    מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה. (זה בסדר אם פנים הקציצה לא יהיה מוכן עד הסוף - הן נכנסות לבישול ברוטב).
  • שלב 13

    0 דקות
    כשהקציצות מוכנות - מניחים אותם על נייר סופג.
  • שלב 14

    0 דקות
    מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב המתבשל ודואגים שהרוטב יכסה את כל הקציצות.
  • שלב 15

    0 דקות
    מבשלים על אש בינונית 25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ונגיסים.
כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 1 מתוך 15

1.הכנת הקציצות: שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה וטוחנים.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 2 מתוך 15

מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות (פרט לשמן קנולה).

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 3 מתוך 15

לשים היטב בידיים ומניחים בצד למנוחה.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 4 מתוך 15

הכנת הרוטב: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות יחסית.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 5 מתוך 15

מחממים סיר גדול עם מעט שמן זית.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 6 מתוך 15

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 7 מתוך 15

מוסיפים מים עד לרמת הסמיכות הרצויה. בערך כוס וחצי.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 8 מתוך 15

מוסיפים את התבלינים ואת תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 9 מתוך 15

מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל להתבשל לאיטו.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 10 מתוך 15

מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 11 מתוך 15

כשהשמן חם - לוקחים חופן מתערובת הבשר, יוצרים קציצות פחוסות ומניחים בשמן.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 12 מתוך 15

מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה. (זה בסדר אם פנים הקציצה לא יהיה מוכן עד הסוף - הן נכנסות לבישול ברוטב).

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 13 מתוך 15

כשהקציצות מוכנות - מניחים אותם על נייר סופג.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 14 מתוך 15

מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב המתבשל ודואגים שהרוטב יכסה את כל הקציצות.

כדורי בשר ותפוחי אדמה ברוטב אדום

שלב 15 מתוך 15

מבשלים על אש בינונית 25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ונגיסים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • תוספות
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל
  • כדורי שוקולד לבן

    כדורי שוקולד לבן

    20 דקות קל
  • מרק גריסים עם כדורי בשר - מתכון של צביה

    מרק גריסים עם כדורי בשר - מתכון של צביה

    115 דקות בינוני
  • כדורי שוקולד עם שיבולת שועל

    כדורי שוקולד עם שיבולת שועל

    45 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים