דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם ביתי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם ביתי

לחם ביתי

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רינת אביזמיל
מתכון בסיסי ללחם חם וטרי שיהווה בסיס מושלם כל ארוחה

רכיבים

מנות 1

המתכון הזה נוצר עבור 1 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
1  כף
שמרים יבשים
1  כף
שמן קנולה
1  כף
מלח
1  כף
סוכר לבן
2.25  כוסות
מים חמימים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים בקערה גדולה את חומרי הבצק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים מים לאט תוך כדי לישה. לשים עד לקבל בצק נוח.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים את הבצק לשיש ולשים כעשר דקות תוך כדי מתיחת הבצק.
  • שלב 4

    30 דקות
    מעבירים לקערה, מכסים עם שקית ניילון ומגבת, ומניחים בצד להתפחה במשך כ-30 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    חותכים בסכין את הבצק ל-8 חלקים שווים, יוצרים עיגול מכל חלק ומניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
  • שלב 6

    60 דקות
    מניחים ארבעה כדורים בכל תבנית במרווח אחד מהשני, מכסים עם שקית ניילון ומגבת, מניחים בצד להתפחה שנייה כ-60 דקות .
  • שלב 7

    15 דקות
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-15 דקות, עד שהלחם מזהיב טיפה (לא הרבה. הבצק צריך לקבל צבע חום עדין).
  • שלב 8

    0 דקות
    מוציאים את הלחם המוכן ומניחים על מגבת נקייה. מכסים במגבת נוספת עד שהלחם מתקרר. בתיאבון!
לחם ביתי

שלב 1 מתוך 8

מניחים בקערה גדולה את חומרי הבצק.

לחם ביתי

שלב 2 מתוך 8

מוסיפים מים לאט תוך כדי לישה. לשים עד לקבל בצק נוח.

לחם ביתי

שלב 3 מתוך 8

מעבירים את הבצק לשיש ולשים כעשר דקות תוך כדי מתיחת הבצק.

לחם ביתי

שלב 4 מתוך 8

מעבירים לקערה, מכסים עם שקית ניילון ומגבת, ומניחים בצד להתפחה במשך כ-30 דקות.

לחם ביתי

שלב 5 מתוך 8

חותכים בסכין את הבצק ל-8 חלקים שווים, יוצרים עיגול מכל חלק ומניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה.

לחם ביתי

שלב 6 מתוך 8

מניחים ארבעה כדורים בכל תבנית במרווח אחד מהשני, מכסים עם שקית ניילון ומגבת, מניחים בצד להתפחה שנייה כ-60 דקות .

לחם ביתי

שלב 7 מתוך 8

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-15 דקות, עד שהלחם מזהיב טיפה (לא הרבה. הבצק צריך לקבל צבע חום עדין).

לחם ביתי

שלב 8 מתוך 8

מוציאים את הלחם המוכן ומניחים על מגבת נקייה. מכסים במגבת נוספת עד שהלחם מתקרר. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים