דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם זיתים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם זיתים

לחם זיתים

(0)
35 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אבי גלייזר
לחם רך ומפנק, משובץ זיתים שחורים וירוקים בטעמים נהדרים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
150  גרם
זיתים
150  גרם
זיתי קלמטה
1  כף
שמרים יבשים
1  כף
אורגנו
1  כפית
מלח
2  כפות
שמן זית
1  כוס
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

35 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מנפים את הקמח לתוך קערה ושומרים מעט בצד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים מים לפי הצורך ולשים עד שמתקבל בצק רך.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכסים עם מגבת ושמים במקום חמים להתפחה כשעה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים לבצק את המלח ואת האורגנו ומערבבים, מתפיחים לעוד רבע שעה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מסננים היטב את הזיתים ממי השימור (חשוב מאד), מוסיפים לבצק ולשים לבצק אחיד.
  • שלב 7

    0 דקות
    מתפיחים שוב ל-רבע שעה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים תנור מראש ל 180 מעלות.
  • שלב 9

    0 דקות
    יוצרים מהבצק כ- 2-3 כיכרות ומניחים בתבניות מרופדות הבייר אפיה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מורחים על הלחמים שמן זית ומעליהם קצת קמח מנופה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מעבירים לתנור ואופים עד שתחתית הלחם מקבלת צבע זהוב יפה.
לחם זיתים

שלב 1 מתוך 11

מנפים את הקמח לתוך קערה ושומרים מעט בצד.

לחם זיתים

שלב 2 מתוך 11

מוסיפים את השמרים ומערבבים.

לחם זיתים

שלב 3 מתוך 11

מוסיפים מים לפי הצורך ולשים עד שמתקבל בצק רך.

לחם זיתים

שלב 4 מתוך 11

מכסים עם מגבת ושמים במקום חמים להתפחה כשעה.

לחם זיתים

שלב 5 מתוך 11

מוסיפים לבצק את המלח ואת האורגנו ומערבבים, מתפיחים לעוד רבע שעה.

לחם זיתים

שלב 6 מתוך 11

מסננים היטב את הזיתים ממי השימור (חשוב מאד), מוסיפים לבצק ולשים לבצק אחיד.

לחם זיתים

שלב 7 מתוך 11

מתפיחים שוב ל-רבע שעה.

לחם זיתים

שלב 8 מתוך 11

מחממים תנור מראש ל 180 מעלות.

לחם זיתים

שלב 9 מתוך 11

יוצרים מהבצק כ- 2-3 כיכרות ומניחים בתבניות מרופדות הבייר אפיה.

לחם זיתים

שלב 10 מתוך 11

מורחים על הלחמים שמן זית ומעליהם קצת קמח מנופה.

לחם זיתים

שלב 11 מתוך 11

מעבירים לתנור ואופים עד שתחתית הלחם מקבלת צבע זהוב יפה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים