דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם כפרי עם ראש עיסה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם כפרי עם ראש עיסה

לחם כפרי עם ראש עיסה

(0)
160 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אריה בן יהודה
לחם ביתי טרי ונפלא שלא תוכלו להפסיק לנשנש. נפלא לסנדוויצ'ים לבית הספר, או לעבודה

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
260  גרם
קמח לבן
40  גרם
קמח שיפון
240  מיליליטר
מים
8  גרם
שמרים
550  גרם
קמח לבן
60  גרם
קמח שיפון
12  גרם
שמרים
1  כף
סוכר לבן
1  כפית
מלח
420  מיליליטר
מים
2  כפות
שמן קנולה לשימוןהלחם
0.5  כוס
קמח לבן לקימוח משטח העבודה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

160 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים בקערה קמח ושמרים, יוצרים במרכז גומה ויוצקים מים. מערבבים בעזרת כף עץ מהמרכז כלפי הדפנות, עד שהקמח נספג ומתקבלת תערובת נשפכת.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר כ-12 שעות, אבל אף פעם לא פחות מ-3 שעות.
  • שלב 3

    0 דקות
    שמים בקערה קמח, שמרים, מלח וסוכר, ולשים ידנית או במיקסר, אפשר גם במכונת אפיית לחם.
  • שלב 4

    0 דקות
    יוצקים את המים בזרזיף תוך לישה איטית, עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות ומקבל צורה של כדור.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את ראש העיסה, וממשיכים בלישה עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  • שלב 6

    0 דקות
    נותנים לבצק לנוח עשר דקות, וממשיכים בלישה של עוד עשר דקות.
  • שלב 7

    30 דקות
    משמנים קערה גדולה ועגולה, מניחים את כדור הבצק ומסובבים כך שפניו יהיו מכוסים בשמן. מכסים בניילון נצמד, או מגבת, ומשאירים לתפיחה של 30 דקות.
  • שלב 8

    30 דקות
    לשים בידיים את הבצק בקערה מהדפנות כלפי המרכז, מכסים ומשאירים עוד 30 דקות. חוזרים עוד פעם על הפעולה הזאת.
  • שלב 9

    60 דקות
    מקמחים את משטח העבודה, מניחים את הבצק ומקפלים 3 פעמים, מכדררים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, חורצים קלות את פני הבצק, מקמחים ומכסים במגבת לחה. משאירים לתפיחה אחרונה של כ-60 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    משפריצים במים את דפנות התנור שחומם מראש לחום מאוד גבוה, 240 מעלות, סוגרים את הדלת ולאחר דקה מכניסים את התבנית.
  • שלב 11

    20 דקות
    לאחר אפייה של 20 דקות, הופכים את התבנית בכיוון הפוך כדי להבטיח אפייה שווה.
  • שלב 12

    20 דקות
    ממשיכים לאפות עוד 20 דקות.
  • שלב 13

    0 דקות
    מוצאים ומקררים את כיכר הלחם על רשת. בתיאבון!
לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 1 מתוך 13

מערבבים בקערה קמח ושמרים, יוצרים במרכז גומה ויוצקים מים. מערבבים בעזרת כף עץ מהמרכז כלפי הדפנות, עד שהקמח נספג ומתקבלת תערובת נשפכת.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 2 מתוך 13

מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר כ-12 שעות, אבל אף פעם לא פחות מ-3 שעות.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 3 מתוך 13

שמים בקערה קמח, שמרים, מלח וסוכר, ולשים ידנית או במיקסר, אפשר גם במכונת אפיית לחם.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 4 מתוך 13

יוצקים את המים בזרזיף תוך לישה איטית, עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות ומקבל צורה של כדור.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 5 מתוך 13

מוסיפים את ראש העיסה, וממשיכים בלישה עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 6 מתוך 13

נותנים לבצק לנוח עשר דקות, וממשיכים בלישה של עוד עשר דקות.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 7 מתוך 13

משמנים קערה גדולה ועגולה, מניחים את כדור הבצק ומסובבים כך שפניו יהיו מכוסים בשמן. מכסים בניילון נצמד, או מגבת, ומשאירים לתפיחה של 30 דקות.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 8 מתוך 13

לשים בידיים את הבצק בקערה מהדפנות כלפי המרכז, מכסים ומשאירים עוד 30 דקות. חוזרים עוד פעם על הפעולה הזאת.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 9 מתוך 13

מקמחים את משטח העבודה, מניחים את הבצק ומקפלים 3 פעמים, מכדררים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, חורצים קלות את פני הבצק, מקמחים ומכסים במגבת לחה. משאירים לתפיחה אחרונה של כ-60 דקות.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 10 מתוך 13

משפריצים במים את דפנות התנור שחומם מראש לחום מאוד גבוה, 240 מעלות, סוגרים את הדלת ולאחר דקה מכניסים את התבנית.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 11 מתוך 13

לאחר אפייה של 20 דקות, הופכים את התבנית בכיוון הפוך כדי להבטיח אפייה שווה.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 12 מתוך 13

ממשיכים לאפות עוד 20 דקות.

לחם כפרי עם ראש עיסה

שלב 13 מתוך 13

מוצאים ומקררים את כיכר הלחם על רשת. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים