דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם עשבי תיבול טריים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם עשבי תיבול טריים

לחם עשבי תיבול טריים

(0)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
כשאופים את הלחם הזה, מתפשט בבית ריח נהדר, והטעם משובח

רכיבים

מנות 2

המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5  כוסות
קמח לבן רגיל, או יותר לפי הצורך
1  כף
מלח
1.5  כפות
סוכר לבן
1  כף
שמרים יבשים יבשים
0.25  זר
פטרוזיליה או כוסברה, קצוצות
1  עלה
עירית קצוצה
1  כף
מיורן טרי, קצוץ
1  כף
תימין טרי, קצוץ
0.33  כוס
שמן זית
2  כוסות
מים פושרים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מנפים לקערה חמש כוסות מהקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הסוכר, השמרים ועשבי התיבול הקצוצים ומערבבים עם הקמח.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את השמן ואת המים ומערבבים ליצירת בצק אחיד.
  • שלב 4

    0 דקות
    לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות, עד שהוא רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה, מוסיפים עוד קמח.
  • שלב 5

    0 דקות
    מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים אותה בניילון נצמד, ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כ-90-60 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. מחלקים ל-2 חלקים שווים (הכמות תספיק לשני ככרות) ומעצבים מכל חלק ככר עגולה או אובאלית מהודקת.
  • שלב 7

    0 דקות
    מניחים את הככרות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים עד שהככרות מכפילות את נפחן, כ-45 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, יוצקים כוס מים לתבנית הריקה שהתחממה, ליצירת אדים.
  • שלב 9

    0 דקות
    בסכין חדה מאוד, חורצים שלושה חריצים על פני כל כיכר.
  • שלב 10

    0 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש כ-45-40 דקות, עד שהכיכרות השחימו וקרומן התקשה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוציאים את הכיכרות מהתנור ומשאירים אותן לצינון על רשת.
  • שלב 12

    0 דקות
    גיוון: אפשר להחליף את עשבי התיבול בעשבים אחרים או לשנות את היחסים ביניהם. אם משתמשים בעשבי תיבול מיובשים, יש להשתמש בכמות קטנה יותר, ככפית מכל סוג. אפשר להוסיף לבצק 100 גרם גבינת עזים, או גבינה פיקנטית מגוררת אחרת.
לחם עשבי תיבול טריים

שלב 1 מתוך 12

מנפים לקערה חמש כוסות מהקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 2 מתוך 12

מוסיפים את הסוכר, השמרים ועשבי התיבול הקצוצים ומערבבים עם הקמח.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 3 מתוך 12

מוסיפים את השמן ואת המים ומערבבים ליצירת בצק אחיד.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 4 מתוך 12

לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות, עד שהוא רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה, מוסיפים עוד קמח.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 5 מתוך 12

מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים אותה בניילון נצמד, ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כ-90-60 דקות.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 6 מתוך 12

מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. מחלקים ל-2 חלקים שווים (הכמות תספיק לשני ככרות) ומעצבים מכל חלק ככר עגולה או אובאלית מהודקת.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 7 מתוך 12

מניחים את הככרות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים עד שהככרות מכפילות את נפחן, כ-45 דקות.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 8 מתוך 12

מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, יוצקים כוס מים לתבנית הריקה שהתחממה, ליצירת אדים.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 9 מתוך 12

בסכין חדה מאוד, חורצים שלושה חריצים על פני כל כיכר.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 10 מתוך 12

אופים בתנור שחומם מראש כ-45-40 דקות, עד שהכיכרות השחימו וקרומן התקשה.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 11 מתוך 12

מוציאים את הכיכרות מהתנור ומשאירים אותן לצינון על רשת.

לחם עשבי תיבול טריים

שלב 12 מתוך 12

גיוון: אפשר להחליף את עשבי התיבול בעשבים אחרים או לשנות את היחסים ביניהם. אם משתמשים בעשבי תיבול מיובשים, יש להשתמש בכמות קטנה יותר, ככפית מכל סוג. אפשר להוסיף לבצק 100 גרם גבינת עזים, או גבינה פיקנטית מגוררת אחרת.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים