דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם פרנה (לחם מרוקאי)
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם פרנה (לחם מרוקאי)

לחם פרנה (לחם מרוקאי)

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: Eti Amar-Assayag
לחם רך ואוורירי, ממיטב המסורת של המטבח המרוקאי. לא תאמינו כמה קל להכין עד שתנסו.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם מנופה
2  כוסות
מים או עד שלוש כוסות מים
1  כפית
סוכר לבן
1  כף
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח שמרים, סוכר ו-1.5 כוסות מים, פחות כף אחת.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים מלח, בהדרגה, ולפי הצורך את יתרת המים.
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים במשך 7-6 דקות, עד לקבלת בצק דליל ודביק.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים בתוכו תבנית עם חלוקי נחל לחימום.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-12, או ל-6 חלקים שווים (נעזרים במעט קמח כי הבצק דביק), מעצבים ומשטחים מעט על משטח מקומח היטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מניחים לכמה דקות כדי לתת לבצק הזדמנות לחזור לתפיחה, רק עד שהתנור חם מספיק.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים את יריעות הבצק בזהירות על חלוקי הנחל הלוהטים.
  • שלב 9

    0 דקות
    אופים 20-15 דקות עד שהפרנות מזהיבות יפה גם בתחתית.
לחם פרנה (לחם מרוקאי)

שלב 1 מתוך 9

מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח שמרים, סוכר ו-1.5 כוסות מים, פחות כף אחת.

לחם פרנה (לחם מרוקאי)

שלב 2 מתוך 9

מוסיפים מלח, בהדרגה, ולפי הצורך את יתרת המים.

לחם פרנה (לחם מרוקאי)

שלב 3 מתוך 9

לשים במשך 7-6 דקות, עד לקבלת בצק דליל ודביק.

לחם פרנה (לחם מרוקאי)

שלב 4 מתוך 9

מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה.

לחם פרנה (לחם מרוקאי)

שלב 5 מתוך 9

מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים בתוכו תבנית עם חלוקי נחל לחימום.

לחם פרנה (לחם מרוקאי)

שלב 6 מתוך 9

מחלקים את הבצק ל-12, או ל-6 חלקים שווים (נעזרים במעט קמח כי הבצק דביק), מעצבים ומשטחים מעט על משטח מקומח היטב.

לחם פרנה (לחם מרוקאי)

שלב 7 מתוך 9

מניחים לכמה דקות כדי לתת לבצק הזדמנות לחזור לתפיחה, רק עד שהתנור חם מספיק.

לחם פרנה (לחם מרוקאי)

שלב 8 מתוך 9

מניחים את יריעות הבצק בזהירות על חלוקי הנחל הלוהטים.

לחם פרנה (לחם מרוקאי)

שלב 9 מתוך 9

אופים 20-15 דקות עד שהפרנות מזהיבות יפה גם בתחתית.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • אוכל מרוקאי
  • מקור החלבון
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים