דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: סימונה
פרנה: לחם נפלא מהמטבח המרוקאי, ממולא בפלפלים קלויים ובגבינה בולגרית, תענוג שלא תרצו שייגמר

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם (לבצק)
3  כוסות
מים פושרים (לבצק)
1  כף
סוכר לבן (לבצק)
1  כף
מלח (לבצק)
0.5  כוס
שמן זית (לבצק)
0.5  קילוגרם
גבינת פטה / בולגרית (למלית)
6 
פלפל אדום (למלית)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הבצק:
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
  • שלב 3

    0 דקות
    מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת הפלפלים:
  • שלב 5

    0 דקות
    לחצות את הפלפלים ולהניח בתבנית אפייה כשגבם מופנה מעלה. לקלות בתנור בחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה. לצנן את הפלפלים ולהסיר את הקליפה. לחתוך לרצועות ולהניח בקערה.
  • שלב 6

    0 דקות
    הכנת הגבינה:
  • שלב 7

    0 דקות
    לחתוך את הגבינה למלבנים באורך 10 ס"מ וברוחב ס"מ.
  • שלב 8

    0 דקות
    הכנת הלחמים:
  • שלב 9

    0 דקות
    חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ לערך, מניחים על מחצית אחת חמישית-שישית מרצועות הפלפלים ומניחים כמות דומה של מלבני גבינה בולגרית מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת במגבת.
  • שלב 10

    0 דקות
    לקחת תבנית אפייה ולהניח בה חלוקי נחל או אבן שמוט. לחמם תנור לחום 220 מעלות ולחמם את האבנים לפחות לעשרים דקות
  • שלב 11

    0 דקות
    להניח את הלחם על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך כעשר דקות או עד שהלחם משחים. (אפשר גם לוותר על שימוש בחלוקי נחל או אבן שמוט ולאפות בתבנית רגילה).
  • שלב 12

    0 דקות
    לצנן ולהגיש.
לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 1 מתוך 12

הכנת הבצק:

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 2 מתוך 12

מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 3 מתוך 12

מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 4 מתוך 12

הכנת הפלפלים:

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 5 מתוך 12

לחצות את הפלפלים ולהניח בתבנית אפייה כשגבם מופנה מעלה. לקלות בתנור בחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה. לצנן את הפלפלים ולהסיר את הקליפה. לחתוך לרצועות ולהניח בקערה.

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 6 מתוך 12

הכנת הגבינה:

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 7 מתוך 12

לחתוך את הגבינה למלבנים באורך 10 ס"מ וברוחב ס"מ.

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 8 מתוך 12

הכנת הלחמים:

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 9 מתוך 12

חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ לערך, מניחים על מחצית אחת חמישית-שישית מרצועות הפלפלים ומניחים כמות דומה של מלבני גבינה בולגרית מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת במגבת.

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 10 מתוך 12

לקחת תבנית אפייה ולהניח בה חלוקי נחל או אבן שמוט. לחמם תנור לחום 220 מעלות ולחמם את האבנים לפחות לעשרים דקות

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 11 מתוך 12

להניח את הלחם על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך כעשר דקות או עד שהלחם משחים. (אפשר גם לוותר על שימוש בחלוקי נחל או אבן שמוט ולאפות בתבנית רגילה).

לחם פרנה ממולא בגבינה בולגרית ופלפלים קלויים

שלב 12 מתוך 12

לצנן ולהגיש.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • אוכל מרוקאי
  • מקור החלבון
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים