דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם פרנה מרוקאי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם פרנה מרוקאי

לחם פרנה מרוקאי

(0)
110 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: סימונה
לחם מרוקאי מפנק שאוהב שטובלים אותו ברוטב

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
3  כוסות
מים פושרים
1  כף
סוכר לבן
1  כף
מלח
0.5  כוס
שמן זית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

110 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבלים עם וו לישה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים 10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
  • שלב 4

    0 דקות
    מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
  • שלב 5

    0 דקות
    חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים.
  • שלב 6

    0 דקות
    עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של 2 ס"מ לערך, מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת במגבת.
  • שלב 7

    0 דקות
    לקחת תבנית אפייה ולהניח בה חלוקי נחל או אבן שמוט. לחמם את האבן בתנור 20 דק' בחום של 220 מעלות.
  • שלב 8

    0 דקות
    כשהלחם מכפיל את נפחו להניח על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך 10 דקות או עד שהלחם משחים.
לחם פרנה מרוקאי

שלב 1 מתוך 8

מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבלים עם וו לישה.

לחם פרנה מרוקאי

שלב 2 מתוך 8

מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים 10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.

לחם פרנה מרוקאי

שלב 3 מתוך 8

מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.

לחם פרנה מרוקאי

שלב 4 מתוך 8

מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.

לחם פרנה מרוקאי

שלב 5 מתוך 8

חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים.

לחם פרנה מרוקאי

שלב 6 מתוך 8

עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של 2 ס"מ לערך, מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת במגבת.

לחם פרנה מרוקאי

שלב 7 מתוך 8

לקחת תבנית אפייה ולהניח בה חלוקי נחל או אבן שמוט. לחמם את האבן בתנור 20 דק' בחום של 220 מעלות.

לחם פרנה מרוקאי

שלב 8 מתוך 8

כשהלחם מכפיל את נפחו להניח על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך 10 דקות או עד שהלחם משחים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • אוכל מרוקאי
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים