-
שלב 1
0 דקות
מוסיפים לקערת מיקסר את הקמח, סוכר ושמרים, ומערבלים בעזרת המיקסר במשך כדקה אאחת. יוצקים בהדרגה לקערה את המים, ולשים במשך כ- 7 דקות במהירות נמוכה.
-
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את המלח ולשים במשך כ- 3 דקות נוספות.
-
שלב 3
0 דקות
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומניחים בקערה שדפנותיה הפנימיים שומנו קלות. מכסים במגבת, ומתפיחים במשך כשעה וחצי.
-
שלב 4
0 דקות
לאחר שהבצק תפח, מוציאים ממנו את כל האוויר ויוצרים ממנו כדורים במשקל 100 גרם כל אחד.
-
שלב 5
0 דקות
מכסים במגבת לחה וממתינים כ-כחצי שעה נוספת. מעצבים את הכדורים לצורת באגט קטן.
-
שלב 6
0 דקות
מניחים את בצקי הבגט בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים פעם נוספת במשך כחצי שעה.
-
שלב 7
0 דקות
מושחים את פני הבגט עם שכבת שמן דקה. מפזרים מעל קומץ גרגירי שומשום לבן ושומשום שחור.
-
שלב 8
0 דקות
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות, ואופים במשך כ- 20 דקות , עד קבלת גוון זהוב.
-
שלב 9
0 דקות
רצוי שבעת האפייה, ימצא בתנור כלי חסין חום עם מים במחצית נפחו, על מנת ליצור לחות בתנור.מוציאים מהתנור את הבגט ומגישים.
כתוב ביקורת