דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

(2)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: פאולין שובל
מנה חלומית וחגיגית לפסח – בשר רך, רך שנמס בפה, ברוטב מצומצם של יין ותבלינים, בתוך בצק פריך וטעים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3.5  כוסות
קמח תופח כשר לפסח
1  כף
אבקת מרק בצל כשר לפסח
2 
חלמון
1  כפית
מלח
200  גרם
מחמאה או מרגרינה רכה חתוכה לקוביות
2  כפות
מים מוסיפים רק במידה והבצק מרגיש יבש
1  קילוגרם
בשר (בשר חזה או בשר צלעות)
3  כפות
שמן קנולה
1 
בצלים קצוץ
3  שיני
שום קצוצות
1  סלסילה
פטריות חורש או כל סוג אחר של פטריות
1  כפית
בהרט
1  כף
רסק עגבניות
0.5  כוס
יין אדום
2  גבעולים
תימין מופרדים לעלים
1 
ביצים טרופה
2  כפות
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    מחממים תנור לחום של 150 מעלות. חותכים את הבשר לקוביות ושמים אותו בסיר או תבנית שיכולים להיכנס לתנור.
  • שלב 2

    240 דקות
    אוטמים בעזרת מכסה מתאים או בעזרת נייר אפייה ורדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-3-4 שעות, או עד שהבשר נהיה רך מאוד ומתפרק.
  • שלב 3

    10 דקות
    מקררים מעט את הבשר ומפרקים אותו.
  • שלב 4

    10 דקות
    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל להזהבה.
  • שלב 5

    10 דקות
    מוסיפים את השום, פטריות, מעט מלח, אבקת תיבול, תבלינים, רסק עגבניות, יין והתימין, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • שלב 6

    10 דקות
    מוסיפים את הבשר המפורק, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד מספר דקות, עד שהיין מצטמצם.
  • שלב 7

    10 דקות
    מכבים את האש ומקררים.
  • שלב 8

    10 דקות
    להכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מרכיבי הבצק, עד להתגבשות כדור בצק. מחלקים את הבצק לשניים.
  • שלב 9

    5 דקות
    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שלב 10

    1 דקות
    משמנים את התבנית.
  • שלב 11

    10 דקות
    מחלקים את הבצק ל-2 חלקים - אחד מהם מעט גדול יותר.
  • שלב 12

    2 דקות
    מרדדים את הבצק הגדול יותר כך שיתאים לרפד את תחתית והשוליים של התבנית.
  • שלב 13

    15 דקות
    בעזרת מזלג מחוררים את התחתית ומקפיאים כרבע שעה.
  • שלב 14

    5 דקות
    יוצקים את הבשר המקורר לתבנית.
  • שלב 15

    10 דקות
    מרדדים את המחצית השנייה של הבצק על נייר אפייה מקומח מעט, מניחים את הבצק המרודד מעל המלית ומהדקים בדפנות.
  • שלב 16

    2 דקות
    מברישים את הפאי בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • שלב 17

    35 דקות
    אופים כ- 35 דקות או עד שהפאי מזהיב ואפוי.
מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 1 מתוך 17

מחממים תנור לחום של 150 מעלות. חותכים את הבשר לקוביות ושמים אותו בסיר או תבנית שיכולים להיכנס לתנור.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 2 מתוך 17

אוטמים בעזרת מכסה מתאים או בעזרת נייר אפייה ורדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-3-4 שעות, או עד שהבשר נהיה רך מאוד ומתפרק.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 3 מתוך 17

מקררים מעט את הבשר ומפרקים אותו.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 4 מתוך 17

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל להזהבה.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 5 מתוך 17

מוסיפים את השום, פטריות, מעט מלח, אבקת תיבול, תבלינים, רסק עגבניות, יין והתימין, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 6 מתוך 17

מוסיפים את הבשר המפורק, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד מספר דקות, עד שהיין מצטמצם.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 7 מתוך 17

מכבים את האש ומקררים.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 8 מתוך 17

להכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מרכיבי הבצק, עד להתגבשות כדור בצק. מחלקים את הבצק לשניים.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 9 מתוך 17

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 10 מתוך 17

משמנים את התבנית.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 11 מתוך 17

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים - אחד מהם מעט גדול יותר.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 12 מתוך 17

מרדדים את הבצק הגדול יותר כך שיתאים לרפד את תחתית והשוליים של התבנית.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 13 מתוך 17

בעזרת מזלג מחוררים את התחתית ומקפיאים כרבע שעה.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 14 מתוך 17

יוצקים את הבשר המקורר לתבנית.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 15 מתוך 17

מרדדים את המחצית השנייה של הבצק על נייר אפייה מקומח מעט, מניחים את הבצק המרודד מעל המלית ומהדקים בדפנות.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 16 מתוך 17

מברישים את הפאי בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

מאפה אסאדו מפורק כשר לפסח

שלב 17 מתוך 17

אופים כ- 35 דקות או עד שהפאי מזהיב ואפוי.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 2

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ב בקי

כן

ס סיגל

אז לא הבנתי איזה בשר אסאדו או צלעות

מערכת בישולים

היי סיגל, בשר בקר (בשר חזה או בשר צלעות). חג שמח 💕

הערה טען עוד

גלו עוד

  • טלה
  • אפייה
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • מנה עליונה
  • ארוחת צהריים
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מאפה לזניה מפורקת

    מאפה לזניה מפורקת

    45 דקות קל
  • מאפה פסטה עם גבינות ובצלים

    מאפה פסטה עם גבינות ובצלים

    60 דקות קל
  • מאפה בצק עלים במלית נתחי חזה עוף וירקות

    מאפה בצק עלים במלית נתחי חזה עוף וירקות

    60 דקות בינוני
  • מאפה פילו עם ריבת צימוקים ואגוזים ודברים טובים

    מאפה פילו עם ריבת צימוקים ואגוזים ודברים טובים

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים