-
שלב 1
0 דקות
מעבירים לקערית שמרים, סוכר וממיסים בתערובת של חלב ומים. מניחים בצד לתסיסה.
-
שלב 2
0 דקות
בינתיים מעבירים לקערת מערבל מזון עם וו לישה קמח, מוסיפים מלח וחמאה, ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורי.
-
שלב 3
0 דקות
מוסיפים ביצה ויוצקים את תערובת השמרים. ממשיכים לערבל במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
-
שלב 4
0 דקות
מתפיחים את הבצק במשך כ- 30 דקות, עד להכפלת הנפח.
-
שלב 5
0 דקות
מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה, מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה מלבני בגודל 35×40 ס"מ.
-
שלב 6
0 דקות
מכסים את הבצק עד שלב המילוי.
-
שלב 7
0 דקות
מניחים את קוביות החציל על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת.
-
שלב 8
0 דקות
יוצקים לקערית, מערבבים את השמן ומוסיפים רוטב סויה, הסוכר, עלי התימין והשום הכתוש. מערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
-
שלב 9
0 דקות
מברישים את החצילים בתערובת.
-
שלב 10
0 דקות
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות, או עד שהחצילים זהובים ורכים. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
-
שלב 11
0 דקות
מוסיפים למחבת עם שומן אווז חם את הבצל ומטגנים אותו עד שמתחיל לקבל גוון זהוב. מוציאים מחצית מהבצל המטוגן ומניחים בקערית.
-
שלב 12
0 דקות
מוסיפים למחבת את הכבדים, ומתבלים במלח ובפלפל שחור. יוצקים על הכבדים את הדבש. מטגנים במשך כ- 3 דקות בכל צד. יש לשים לב לא לייבש את הכבדים.
-
שלב 13
0 דקות
טוחנים במעבד מזון את הכבדים עם רצועות של 2 בצלים, החציל והביצים הקשות. לטעום ולשפר טעם עם תיבול של מלח ופלפל.
-
שלב 14
0 דקות
יוצרים במלבן הבצק חתכים אלכסוניים באורך 8 ס"מ ובמרחק 3 ס"מ זה מזה, משני הצדדים לכל האורך.
-
שלב 15
0 דקות
מורחים לאורך מרכז המלבן את מילית הכבד. מעל מסדרים את קוביות החצילים, ומעל מפזרים את הבצל המטוגן שהיה בקערית.
-
שלב 16
0 דקות
מקפלים פנימה את משולש הבצק מהחלק העליון והתחתון ומתחילים לקלוע, רצועה מצד ימין ומעליה רצועה מצד שמאל וחוזר חלילה, עד שמסיימים.
-
שלב 17
0 דקות
מניחים את המאפה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים להתפחה נוספת במשך כ-30 דקות.
-
שלב 18
0 דקות
מורחים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט מלח גרוס. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות, או עד שהמאפה זהוב.
-
שלב 19
0 דקות
מוציאים מהתנור. פורסים לפרוסות ומגישים חם. בתאבון.....
הערות 0