המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנקזים היטב את נתחי הטונה ומפוררים אותם.
קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומבשלים במי מלח על להבה בינונית כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים היטב.
ממיסים את המרגרינה במחבת קטנה על להבה גבוהה, ומטגנים בה את הבצל עד לגוון שחום.
מערבבים בקערה קטנה את השמנת החמוצה והביצה, ומתבלים במלח ובפלפל לבן. משמנים (במרגרינה) כלי חסין-אש מלבני או אובאלי, ומשטחים בתחתית את הטונה המפוררת. יוצקים על הטונה את תערובת השמנת והביצה.
מועכים את תפוחי האדמה למחית, ומוסיפים לה את הבצל המטוגן, השום, הפפריקה, מלח והפלפל הלבן.
משטחים את המחית המתובלת על שכבת השמנת והביצה, ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת. זורים מעט פירורי לחם ופטרוזיליה קצוצה. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) 30 דקות.
מניחים בצד כעשר דקות לפני ההגשה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0