דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מאפה ירקות וגבינות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מאפה ירקות וגבינות

מאפה ירקות וגבינות

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אריה בן יהודה
מאפה מושקע במילוי פטריות, בטטה, קשקבל ורוקפור. נהדר עם סלט עלים טרי ורענן

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
קמח לבן
1  כפית
שמרים יבשים 3 גרם, מומלץ לשקול
1  כף
סוכר לבן
2 
ביצה טרופות
2  כפות
מים
90  גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
0.5  כפית
מלח
0.25  כפית
פלפל
1  סלסילה
פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ
1 
בצל גדול, חצוי ופרוס לטבעות בעובי של כ-5 מ"מ
1 
בטטה גדולה מקולפת, חצויה וחתוכה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ
4  גבעולים
בצל חתוכים לפיסות באורך 1 ס"מ
100  גרם
גבינת רוקפור חתוכה לפרוסות דקות או מפוררת ביד לגושים קטנים
200  גרם
גבינת קשקבל חתוכה לפרוסות דקות
1  כפית
אריסה
3  כפות
שמן זית
1 
ביצה טרופה
1  כף
שומשום
1  כף
קצח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    במיקסר עם וו לישה לשים במשך כמה שניות קמח, שמרים יבשים וסוכר. עוצרים ומוסיפים ביצים ומים.
  • שלב 2

    5 דקות
    מפעילים שוב את המיקסר ומעבדים את הבצק כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים בהדרגה את החמאה, כמה קוביות בכל פעם, עד להטמעת כל החמאה בבצק.
  • שלב 3

    5 דקות
    מוסיפים מלח ופלפל, ומעבדים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ואפילו נוזלי.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכסים את הכלי (ניתן להשאיר את הבצק במיקסר או להוציאו לקערה או כלי גדול) בשקית ניילון עם פתח קטן או חור לאוורור.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים למקרר ללילה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מסדרים כל ירק בנפרד, בשכבה אחת, על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעט מלח ופלפל.
  • שלב 8

    10 דקות
    צולים בתנור כ-10 דקות עד לריכוך והזהבה חלקיים. מוציאים ומצננים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי של כ-4-5 מ"מ.
  • שלב 10

    0 דקות
    מערבבים יחד בצלוחית את שמן הזית עם הסחוג, ומורחים על הבצק.
  • שלב 11

    0 דקות
    מפזרים על הבצק בצל, בטטה, פטריות, בצל ירוק ואת הגבינות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מגלגלים לרולדה לרוחב, מהצלע הקצרה יותר ומהדקים מעט ביד. בעזרת סכין חלקה חותכים את הרולדה לאורכה לשני חצאים. כורכים את שני החצאים זה בזה כשהמילוי גלוי ופתוח כלפי מעלה.
  • שלב 13

    20 דקות
    מרימים ומעבירים בזהירות לתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה. מתפיחים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מחממים תנור ל-175 מעלות. מורחים את הביצה הטרופה בעדינות על גבי המאפה התפוח. מפזרים שומשום וקצח.
  • שלב 15

    30 דקות
    אופים כ-30 דקות עד להזהבת הבצק. מגישים חם.
מאפה ירקות וגבינות

שלב 1 מתוך 15

במיקסר עם וו לישה לשים במשך כמה שניות קמח, שמרים יבשים וסוכר. עוצרים ומוסיפים ביצים ומים.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 2 מתוך 15

מפעילים שוב את המיקסר ומעבדים את הבצק כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים בהדרגה את החמאה, כמה קוביות בכל פעם, עד להטמעת כל החמאה בבצק.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 3 מתוך 15

מוסיפים מלח ופלפל, ומעבדים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ואפילו נוזלי.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 4 מתוך 15

מכסים את הכלי (ניתן להשאיר את הבצק במיקסר או להוציאו לקערה או כלי גדול) בשקית ניילון עם פתח קטן או חור לאוורור.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 5 מתוך 15

מעבירים למקרר ללילה.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 6 מתוך 15

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 7 מתוך 15

מסדרים כל ירק בנפרד, בשכבה אחת, על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעט מלח ופלפל.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 8 מתוך 15

צולים בתנור כ-10 דקות עד לריכוך והזהבה חלקיים. מוציאים ומצננים.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 9 מתוך 15

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי של כ-4-5 מ"מ.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 10 מתוך 15

מערבבים יחד בצלוחית את שמן הזית עם הסחוג, ומורחים על הבצק.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 11 מתוך 15

מפזרים על הבצק בצל, בטטה, פטריות, בצל ירוק ואת הגבינות.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 12 מתוך 15

מגלגלים לרולדה לרוחב, מהצלע הקצרה יותר ומהדקים מעט ביד. בעזרת סכין חלקה חותכים את הרולדה לאורכה לשני חצאים. כורכים את שני החצאים זה בזה כשהמילוי גלוי ופתוח כלפי מעלה.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 13 מתוך 15

מרימים ומעבירים בזהירות לתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה. מתפיחים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 14 מתוך 15

מחממים תנור ל-175 מעלות. מורחים את הביצה הטרופה בעדינות על גבי המאפה התפוח. מפזרים שומשום וקצח.

מאפה ירקות וגבינות

שלב 15 מתוך 15

אופים כ-30 דקות עד להזהבת הבצק. מגישים חם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    80 דקות קל
  • לחמעג'ון - מאפה בשר

    לחמעג'ון - מאפה בשר

    120 דקות בינוני
  • מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    90 דקות בינוני
  • מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים