-
שלב 1
0 דקות
מוסיפים את מצרכי הבצק לקערה. לשים עם מערבל מזן ווו לישה במשך כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
-
שלב 2
0 דקות
משמנים מעט את פני הבצק, ומניחים אותו בקערה מקומחת, מכסים את הקערה במגבת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-60 דקות.
-
שלב 3
0 דקות
חותכים את הירקות לקוביות קטנות. מוסיפים את קוביות הפלפלים, הבצל, טבעות הזיתים והגבינות לקערה, ומערבבים היטב את כל המצרכים.
-
שלב 4
0 דקות
מחלקים את הבצק לשני חצאים. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק בצק לעלה.
-
שלב 5
0 דקות
יוצקים את החלב לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית עד כמעט רתיחה. מורידים את הסיר מהכיריים.
-
שלב 6
0 דקות
בסיר נפרד ממסים את החמאה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה מתמדת ומהירה. יוצקים בהדרגה את החלב החם לסיר עם הקמח, תוך כדי בחישה מתמדת. פעולה זו חוזרת על עצמה, עד שמתקבלת עיסה עם מרקם אחיד, חלק וסמיך.
-
שלב 7
0 דקות
מורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים את החרדל והתבלינים ומערבבים היטב, עד הטמעתם ברוטב. טועמים, ומשפרים טעם במידת הצורך עם הוספת מלח.
-
שלב 8
0 דקות
מורחים על עלה הבצק את הרוטב, ומפזרים מעל לרוטב את הירקות הקצוצים, ומגלגלים את הבצק לרולדה.
-
שלב 9
0 דקות
פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי ס"מ אחד , מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה - עם מרווחים בין הפרוסות.
-
שלב 10
0 דקות
מברישים את הפרוסות עם ביצה טרופה, (את פני החתך העליון וההיקף של כל שבלול), מפזרים מעל שומשום.
-
שלב 11
0 דקות
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. ואופים במשך כ- 30 דקות עד קבלת גוון זהוב.
כתוב ביקורת