דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
מאפה עם בסיס פריך של בצק שמרים, מעל שכבת ירקות פריכים עם גבינות רכות

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
400  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
2 
ביצים
0.75  כוס
חלב קר
100  גרם
חמאה רכה
0.5  כף
מלח
2  כפות
סוכר לבן
1 
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 
פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 
פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
0.5 
בצל סגול קצוץ דק
4  כפות
זיתים חתוכים לטבעות
250  גרם
גבינת פטה / בולגרית 5%, מגוררת גס
4  כפות
גבינת פרמזן מגוררת מגוררת
1 
ביצה טרופה, להברשה
50  גרם
קמח לבן
40  גרם
חמאה
500  מיליליטר
חלב
2  כפות
חרדל
3 
חלמון
3  כפות
גבינת פרמזן מגוררת מגוררת
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל
2  כפות
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מוסיפים את מצרכי הבצק לקערה. לשים עם מערבל מזן ווו לישה במשך כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • שלב 2

    0 דקות
    משמנים מעט את פני הבצק, ומניחים אותו בקערה מקומחת, מכסים את הקערה במגבת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-60 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    חותכים את הירקות לקוביות קטנות. מוסיפים את קוביות הפלפלים, הבצל, טבעות הזיתים והגבינות לקערה, ומערבבים היטב את כל המצרכים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחלקים את הבצק לשני חצאים. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק בצק לעלה.
  • שלב 5

    0 דקות
    יוצקים את החלב לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית עד כמעט רתיחה. מורידים את הסיר מהכיריים.
  • שלב 6

    0 דקות
    בסיר נפרד ממסים את החמאה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה מתמדת ומהירה. יוצקים בהדרגה את החלב החם לסיר עם הקמח, תוך כדי בחישה מתמדת. פעולה זו חוזרת על עצמה, עד שמתקבלת עיסה עם מרקם אחיד, חלק וסמיך.
  • שלב 7

    0 דקות
    מורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים את החרדל והתבלינים ומערבבים היטב, עד הטמעתם ברוטב. טועמים, ומשפרים טעם במידת הצורך עם הוספת מלח.
  • שלב 8

    0 דקות
    מורחים על עלה הבצק את הרוטב, ומפזרים מעל לרוטב את הירקות הקצוצים, ומגלגלים את הבצק לרולדה.
  • שלב 9

    0 דקות
    פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי ס"מ אחד , מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה - עם מרווחים בין הפרוסות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מברישים את הפרוסות עם ביצה טרופה, (את פני החתך העליון וההיקף של כל שבלול), מפזרים מעל שומשום.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. ואופים במשך כ- 30 דקות עד קבלת גוון זהוב.
מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 1 מתוך 11

מוסיפים את מצרכי הבצק לקערה. לשים עם מערבל מזן ווו לישה במשך כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 2 מתוך 11

משמנים מעט את פני הבצק, ומניחים אותו בקערה מקומחת, מכסים את הקערה במגבת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-60 דקות.

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 3 מתוך 11

חותכים את הירקות לקוביות קטנות. מוסיפים את קוביות הפלפלים, הבצל, טבעות הזיתים והגבינות לקערה, ומערבבים היטב את כל המצרכים.

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 4 מתוך 11

מחלקים את הבצק לשני חצאים. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק בצק לעלה.

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 5 מתוך 11

יוצקים את החלב לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית עד כמעט רתיחה. מורידים את הסיר מהכיריים.

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 6 מתוך 11

בסיר נפרד ממסים את החמאה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה מתמדת ומהירה. יוצקים בהדרגה את החלב החם לסיר עם הקמח, תוך כדי בחישה מתמדת. פעולה זו חוזרת על עצמה, עד שמתקבלת עיסה עם מרקם אחיד, חלק וסמיך.

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 7 מתוך 11

מורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים את החרדל והתבלינים ומערבבים היטב, עד הטמעתם ברוטב. טועמים, ומשפרים טעם במידת הצורך עם הוספת מלח.

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 8 מתוך 11

מורחים על עלה הבצק את הרוטב, ומפזרים מעל לרוטב את הירקות הקצוצים, ומגלגלים את הבצק לרולדה.

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 9 מתוך 11

פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי ס"מ אחד , מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה - עם מרווחים בין הפרוסות.

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 10 מתוך 11

מברישים את הפרוסות עם ביצה טרופה, (את פני החתך העליון וההיקף של כל שבלול), מפזרים מעל שומשום.

מאפה מלוח במילוי ירקות וגבינות

שלב 11 מתוך 11

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. ואופים במשך כ- 30 דקות עד קבלת גוון זהוב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    80 דקות קל
  • לחמעג'ון - מאפה בשר

    לחמעג'ון - מאפה בשר

    120 דקות בינוני
  • מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    90 דקות בינוני
  • מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים