המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוסיפים את מצרכי הבצק לקערה. לשים עם מערבל מזן ווו לישה במשך כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
משמנים מעט את פני הבצק, ומניחים אותו בקערה מקומחת, מכסים את הקערה במגבת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-60 דקות.
חותכים את הירקות לקוביות קטנות. מוסיפים את קוביות הפלפלים, הבצל, טבעות הזיתים והגבינות לקערה, ומערבבים היטב את כל המצרכים.
מחלקים את הבצק לשני חצאים. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק בצק לעלה.
יוצקים את החלב לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית עד כמעט רתיחה. מורידים את הסיר מהכיריים.
בסיר נפרד ממסים את החמאה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה מתמדת ומהירה. יוצקים בהדרגה את החלב החם לסיר עם הקמח, תוך כדי בחישה מתמדת. פעולה זו חוזרת על עצמה, עד שמתקבלת עיסה עם מרקם אחיד, חלק וסמיך.
מורידים את הסיר מהכיריים. מוסיפים את החרדל והתבלינים ומערבבים היטב, עד הטמעתם ברוטב. טועמים, ומשפרים טעם במידת הצורך עם הוספת מלח.
מורחים על עלה הבצק את הרוטב, ומפזרים מעל לרוטב את הירקות הקצוצים, ומגלגלים את הבצק לרולדה.
פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי ס"מ אחד , מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה - עם מרווחים בין הפרוסות.
מברישים את הפרוסות עם ביצה טרופה, (את פני החתך העליון וההיקף של כל שבלול), מפזרים מעל שומשום.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. ואופים במשך כ- 30 דקות עד קבלת גוון זהוב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0