דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
מאפה מפואר עם מעטפת עליונה של בצק פריך. בתוך הבצק טמון מילוי משובח, פיקנטי ומתובל של כבד ובשר טחון

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
300  גרם
קמח לבן
1 
ביצה גדולה
1  כפית
סוכר לבן
0.5  כפית
מלח
0.75  כוס
שמן קנולה
0.25  כוס
חלב
300  גרם
בשר בקר טחון
200  גרם
כבד עוף נקיים וחתוכים לקוביות
2 
בצל גדולים
3  כפות
שמן זית
50  גרם
צנוברים
0  לפי הטעם
פלפל שחור
0  לפי הטעם
מלח
0.5  כפית
בהרט
0.5  כפית
תבלין עוף
0.5  כוס
פטרוזיליה קצוצים
1 
ביצה
1  שקית
שומשום לציפוי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מעבדים במעבד מזון את הקמח עם הסוכר והמלח, מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את השמן ומעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש לפרורים גסים ולחים
  • שלב 3

    0 דקות
    אוספים את כל הבצק לגוש אחד גמיש, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך שעה לפחות.
  • שלב 4

    0 דקות
    יוצקים למחבת שמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שמתחיל להזהיב.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומערבבים. מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מורידים מהכיריים, ומוסיפים את קוביות הכבד, הפטרוזיליה והצנוברים. מתבלים במלח, בהרט, מעורב הירושלמי והפלפל השחור, ומערבבים היטב.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים לתערובת להתקרר קצת.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים את גוש הבצק על משטח מקומח. מחלקים אותו ל-2 חלקים: האחד - שליש והשני - שני שליש.
  • שלב 9

    0 דקות
    מרדדים את הבצק הגדול לעלה בעובי אחיד של 7 מילימטר, ומניחים בכלי לאפיית פאי, המרופד במרגרינה ומעט קמח. מהדקים את הבצק לתחתית הכלי והדפנות.
  • שלב 10

    0 דקות
    עורמים את המילוי במרכז עלה הבצק, ומהדקים את המילוי עם כפות הידיים.
  • שלב 11

    0 דקות
    מרדדים את גוש הבצק הקטן ומניחים מעל הבשר. מהדקים את קצוות הבצק שבכלי עם הבצק שמעל הבשר, כך שנוצרת מעטפת אחת לתערובת הבשר. יש ליצור עם מזלג חורים קטנים בחלק הבצק העליון, על מנת לאפשר ניקוז האדים.
  • שלב 12

    0 דקות
    מורחים את הבצק עם ביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
  • שלב 13

    30 דקות
    מכניסים את המאפה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
  • שלב 14

    0 דקות
    מגישים חם לצד סלט ירוק.
מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 1 מתוך 14

מעבדים במעבד מזון את הקמח עם הסוכר והמלח, מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 2 מתוך 14

מוסיפים את השמן ומעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש לפרורים גסים ולחים

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 3 מתוך 14

אוספים את כל הבצק לגוש אחד גמיש, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך שעה לפחות.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 4 מתוך 14

יוצקים למחבת שמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שמתחיל להזהיב.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 5 מתוך 14

מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומערבבים. מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מורידים מהכיריים, ומוסיפים את קוביות הכבד, הפטרוזיליה והצנוברים. מתבלים במלח, בהרט, מעורב הירושלמי והפלפל השחור, ומערבבים היטב.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 6 מתוך 14

מניחים לתערובת להתקרר קצת.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 7 מתוך 14

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 8 מתוך 14

מניחים את גוש הבצק על משטח מקומח. מחלקים אותו ל-2 חלקים: האחד - שליש והשני - שני שליש.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 9 מתוך 14

מרדדים את הבצק הגדול לעלה בעובי אחיד של 7 מילימטר, ומניחים בכלי לאפיית פאי, המרופד במרגרינה ומעט קמח. מהדקים את הבצק לתחתית הכלי והדפנות.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 10 מתוך 14

עורמים את המילוי במרכז עלה הבצק, ומהדקים את המילוי עם כפות הידיים.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 11 מתוך 14

מרדדים את גוש הבצק הקטן ומניחים מעל הבשר. מהדקים את קצוות הבצק שבכלי עם הבצק שמעל הבשר, כך שנוצרת מעטפת אחת לתערובת הבשר. יש ליצור עם מזלג חורים קטנים בחלק הבצק העליון, על מנת לאפשר ניקוז האדים.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 12 מתוך 14

מורחים את הבצק עם ביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 13 מתוך 14

מכניסים את המאפה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.

מאפה פריך במילוי בשר טחון וכבדי עוף

שלב 14 מתוך 14

מגישים חם לצד סלט ירוק.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חטיף
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    80 דקות קל
  • לחמעג'ון - מאפה בשר

    לחמעג'ון - מאפה בשר

    120 דקות בינוני
  • מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    90 דקות בינוני
  • מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים