דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מאפה תלושות'י של שום וגאודה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מאפה תלושות'י של שום וגאודה

מאפה תלושות'י של שום וגאודה

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ליהי עראסי
מעטפות בצק ממולאות בשום נימוח וגבינה, שיוצרים מראה מיוחד וריח נפלא

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.25  כוס
סוכר לבן (50 גרם)
2  כפות
חלב (30 מ"ל)
5 
ביצה בגודל L
2  כפיות
מלח (10 גרם)
200  גרם
חמאה חתוכה לקוביות
2  ראשי
שום קלופות ושלמות מ-2 ראשים
2  כפות
שמן זית
20  גרם
חמאה
2  כפות
חומץ בלסמי
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס
2  ענפי
תימין שלמים (או רוזמרין)
1  כפית
דבש
1  זר
בזיליקום קצוץ דק
150  גרם
גבינה צהובה (אפשר גם צ'דר/קשקבל)
1 
ביצה טרופה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    שמים קמח שמרים, סוכר, חלב וביצים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן נטמעות בבצק, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מתנתק מהדפנות. מתקבל בצק רך מאוד. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים לכדור. מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומעבירים למקרר לשעה וחצי.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים שמן זית וחמאה בסיר קטן, ומאדים שיני שום כדקה וחצי על להבה נמוכה (בזהירות, שלא ייחרכו). מוסיפים חומץ, מלח, פלפל וטימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות, עד ששיני השום רכות. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שמתקבל נוזל צמיגי. מוציאים את ענפי הטימין, מוסיפים דבש וטוחנים בעזרת מוט ריסוק, או במעבד מזון עד לקבלת מעין משחה. מצננים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס"מ ועובי של 1/2 ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת ובזיליקום.
  • שלב 4

    0 דקות
    פורסים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה ל-5 רצועות בגודל 10×25 ס"מ ומניחים זו על גבי זו. פורסים את הרצועות לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ומניחים בתבנית בצורה אנכית זו ליד זו (כמו שמסדרים ספרים על מדף). מתפיחים 30 דקות או כמעט עד להכפלת נפח.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מברישים את פני המאפה בביצה ואופים 30-25 דקות, או עד להזהבה. בתיאבון!
מאפה תלושות'י של שום וגאודה

שלב 1 מתוך 6

שמים קמח שמרים, סוכר, חלב וביצים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן נטמעות בבצק, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מתנתק מהדפנות. מתקבל בצק רך מאוד. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים לכדור. מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומעבירים למקרר לשעה וחצי.

מאפה תלושות'י של שום וגאודה

שלב 2 מתוך 6

מחממים שמן זית וחמאה בסיר קטן, ומאדים שיני שום כדקה וחצי על להבה נמוכה (בזהירות, שלא ייחרכו). מוסיפים חומץ, מלח, פלפל וטימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות, עד ששיני השום רכות. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שמתקבל נוזל צמיגי. מוציאים את ענפי הטימין, מוסיפים דבש וטוחנים בעזרת מוט ריסוק, או במעבד מזון עד לקבלת מעין משחה. מצננים.

מאפה תלושות'י של שום וגאודה

שלב 3 מתוך 6

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס"מ ועובי של 1/2 ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת ובזיליקום.

מאפה תלושות'י של שום וגאודה

שלב 4 מתוך 6

פורסים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה ל-5 רצועות בגודל 10×25 ס"מ ומניחים זו על גבי זו. פורסים את הרצועות לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ומניחים בתבנית בצורה אנכית זו ליד זו (כמו שמסדרים ספרים על מדף). מתפיחים 30 דקות או כמעט עד להכפלת נפח.

מאפה תלושות'י של שום וגאודה

שלב 5 מתוך 6

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מאפה תלושות'י של שום וגאודה

שלב 6 מתוך 6

מברישים את פני המאפה בביצה ואופים 30-25 דקות, או עד להזהבה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ע עוזרי לאה

אהבתי מאוד

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • חגיגה
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    80 דקות קל
  • לחמעג'ון - מאפה בשר

    לחמעג'ון - מאפה בשר

    120 דקות בינוני
  • מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    90 דקות בינוני
  • מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים