-
שלב 1
0 דקות
פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 3/4 ס"מ.
-
שלב 2
0 דקות
משמנים קלות תבנית אפיה.
-
שלב 3
0 דקות
מניחים את החצילים בתבנית ומשמנים אותם קלות (בעזרת מברשת).
-
שלב 4
0 דקות
מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים עד שמזהיב.
-
שלב 5
0 דקות
פורסים לפרוסות דקיקות את תפוחי האדמה (רצוי במנדולינה).
-
שלב 6
30 דקות
מכינים רוטב עגבניות: מעבירים לסיר את תוכן קופסת העגבניות המרוסקות עם 3 כפות שמן, השום הקצוץ, עשבי התיבול, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
-
שלב 7
20 דקות
מכינים את הבשר: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים ומטגנים עד שלא נותרים נוזלים, כ-20 דקות.
-
שלב 8
0 דקות
לצנן מעט את תערובת הבשר ואז להוסיף את הביצים הטרופות.
-
שלב 9
2 דקות
רוטב הבשמל: להמיס את המרגרינה, להוסיף את הקמח ולערבב 2 דקות.
-
שלב 10
3 דקות
להוסיף לתערובת הקמח את המים ואת התבלינים ולערבב מייד ובהתמדה עד הסמכה, כ-3 דקות.
-
שלב 11
0 דקות
להסיר מהאש ולצנן מעט, להוסיף את הביצה הטרופה תוך כדי ערבוב, כדי שהביצה לא תתבשל ברוטב.
-
שלב 12
0 דקות
ההרכבה: לשמן קלות את התבנית ולצקת מעט רוטב עגבניות. להניח שכבת חצילים, שכבת תפוחי אדמה, את כל תערובת הבשר ושכבת רוטב. מעל שמים שוב שכבת חצילים, שכבת תפוחי אדמה ואת יתרת הרוטב. יוצקים מעל את רוטב הבשמל.
-
שלב 13
40 דקות
בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים כ-40 דקות או עד שמזהיב קלות.
כתוב ביקורת