דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מוס לימון - פרווה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מוס לימון - פרווה

מוס לימון - פרווה

(0)
60 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: Jacob Herskovits
מתכון מאתגר אך טעים טעים להכנת מוס לימון קלאסי

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
גרידת לימון קליפה מגוררת
0.5  כוס
מיץ לימון
4 
ביצה מופרדות לחלמונים וחלבונים
1.25  כוסות
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים מסננת דקה מעל קערה בינונית. מניחים בקערה גדולה את קליפת הלימון, מיץ לימון, חלמונים ו-110 גרם (1/2 כוס ועוד כף) מכמות הסוכר. מערבבים היטב.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים את התערובת במשך דקה במיקרוגל, מערבבים היטב ומחממים דקה נוספת. מערבבים שוב, ומחממים 30 שניות. חוזרים עוד כמה פעמים על החימום הקצר של 30 שניות ועל הערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט והופכת לקרם - אם היא נותרת על גב כף שנטבלת בה ואינה נוזלת ממנה, היא מוכנה (אפשר להסמיך את התערובת גם על הכיריים: שמים אותה בסיר קטן או בקערת מתכת, מניחים מעל סיר גדול שבו מים רותחים, ומחממים תוך ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה). יוצקים את הקרם למסננת המונחת על הקערה הבינונית. מערבבים ולוחצים אותו דרך המסננת לתוך הקערה באמצעות מרית.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים את הקרם לטמפרטורת החדר. מניחים בקערת המיקסר את החלבונים עם יתרת הסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (אסור שהמים יגעו בתחתית הקערה), ומערבבים עד שהחלבונים מתחממים מעט והסוכר נמס. מסירים את הקערה מהסיר ומקציפים את החלבונים לקצף יציב אך גמיש (הקפידו שלא להקציף יותר מדי, כדי שהקצף לא יתקשה).
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים 1/4 מכמות הקצף לקערת קרם הלימון ומערבבים בעדינות. מקפלים את יתרת הקצף לתוך הקרם. יוצקים את המוס לכוסות או לקעריות ומצננים במשך כמה שעות לפחות.
  • שלב 5

    0 דקות
    המוס ישמר במקרר יומיים-שלושה. אפשר גם להקפיא אותו למשך כחודש, ולהעביר אותו למקרר כמה שעות לפני ההגשה.
מוס לימון - פרווה

שלב 1 מתוך 5

מניחים מסננת דקה מעל קערה בינונית. מניחים בקערה גדולה את קליפת הלימון, מיץ לימון, חלמונים ו-110 גרם (1/2 כוס ועוד כף) מכמות הסוכר. מערבבים היטב.

מוס לימון - פרווה

שלב 2 מתוך 5

מחממים את התערובת במשך דקה במיקרוגל, מערבבים היטב ומחממים דקה נוספת. מערבבים שוב, ומחממים 30 שניות. חוזרים עוד כמה פעמים על החימום הקצר של 30 שניות ועל הערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט והופכת לקרם - אם היא נותרת על גב כף שנטבלת בה ואינה נוזלת ממנה, היא מוכנה (אפשר להסמיך את התערובת גם על הכיריים: שמים אותה בסיר קטן או בקערת מתכת, מניחים מעל סיר גדול שבו מים רותחים, ומחממים תוך ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה). יוצקים את הקרם למסננת המונחת על הקערה הבינונית. מערבבים ולוחצים אותו דרך המסננת לתוך הקערה באמצעות מרית.

מוס לימון - פרווה

שלב 3 מתוך 5

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים את הקרם לטמפרטורת החדר. מניחים בקערת המיקסר את החלבונים עם יתרת הסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (אסור שהמים יגעו בתחתית הקערה), ומערבבים עד שהחלבונים מתחממים מעט והסוכר נמס. מסירים את הקערה מהסיר ומקציפים את החלבונים לקצף יציב אך גמיש (הקפידו שלא להקציף יותר מדי, כדי שהקצף לא יתקשה).

מוס לימון - פרווה

שלב 4 מתוך 5

מעבירים 1/4 מכמות הקצף לקערת קרם הלימון ומערבבים בעדינות. מקפלים את יתרת הקצף לתוך הקרם. יוצקים את המוס לכוסות או לקעריות ומצננים במשך כמה שעות לפחות.

מוס לימון - פרווה

שלב 5 מתוך 5

המוס ישמר במקרר יומיים-שלושה. אפשר גם להקפיא אותו למשך כחודש, ולהעביר אותו למקרר כמה שעות לפני ההגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק בשר עם חומוס

    מרק בשר עם חומוס

    120 דקות קל
  • עוגת מוס שוקולד ומוס פירות יער

    עוגת מוס שוקולד ומוס פירות יער

    240 דקות מאתגר
  • עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן ברוטב פטל

    עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן ברוטב פטל

    30 דקות מאתגר
  • קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    40 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים