דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מפרום אמיתי מבית אימא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מפרום אמיתי מבית אימא

מפרום אמיתי מבית אימא

(1)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ari ran
התבשיל הטריפוליטאי המסורתי והאהוב, עם תפוחי אדמה ובשר בציפוי פריך ונימוח

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
7 
תפוח אדמה גדולים, קלופים
500  גרם
בשר בקר טחון טחון
20  שיני
שום כתושות
20  גבעולים
פטרוזיליה קצוצים דק
4 
בצל בינוניים, קצוצים דק
1.75  כפות
פלפל
1.5  כפיות
מלח
0.25  כפית
כורכום
1  כפית
קינמון טחון
3 
ביצה
2 
ביצה טרופות
1  כף
רסק עגבניות
6  כפות
מים
1.5  כוסות
קמח לבן
2  טיפות
שמן קנולה לטיגון
4  כפות
שמן קנולה
1 
בצל גדול, קלוף וקצוץ
2  שיני
שום כתושות
3 
עגבנייה חתוכות לקוביות קטנות
2  כפות
רסק עגבניות
1  כפית
מלח
0.25  כפית
פלפל
0.5  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
0.25  כפית
קימל
1  כפית
פלפל אדום חריף
2  כוסות
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. משרים בקערה עם מים ומעט מלח.
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים בקערה נוספת את הבשר, השום, הפטרוזיליה והבצל.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים לקערה את התבלינים היבשים והביצים, מערבבים היטב לתערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.
  • שלב 4

    0 דקות
    מסננים את המים מפרוסות תפוחי האדמה, ומנגבים היטב. יוצרים כדור מ-2 כפות מהמלית, דוחסים בין 2 פרוסות תפוחי אדמה, מהדקים היטב ומעצבים לקציצה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים באותו האופן את כל הקציצות ומסדרים על מגש. שומרים בצד את תפוחי האדמה שנותרו.
  • שלב 6

    0 דקות
    מערבבים בקערה את הביצים, רסק העגבניות והמים, ומניחים את הקמח בקערה נוספת.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים שמן במחבת רחבה, מגלגלים כל קציצה בקמח, טובלים בתערובת הביצים ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את השום, העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים תוך כדי הוספת המים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה שנותרו, ומביאים שוב לרתיחה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מסדרים בסיר את הקציצות המטוגנות, מכסים ברוטב ומביאים לרתיחה.
  • שלב 12

    90 דקות
    מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, ומבשלים את הקציצות במשך כ-90 דקות עד צמצום והסמכת הרוטב. בתיאבון!
מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 1 מתוך 12

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. משרים בקערה עם מים ומעט מלח.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 2 מתוך 12

מערבבים בקערה נוספת את הבשר, השום, הפטרוזיליה והבצל.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 3 מתוך 12

מוסיפים לקערה את התבלינים היבשים והביצים, מערבבים היטב לתערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 4 מתוך 12

מסננים את המים מפרוסות תפוחי האדמה, ומנגבים היטב. יוצרים כדור מ-2 כפות מהמלית, דוחסים בין 2 פרוסות תפוחי אדמה, מהדקים היטב ומעצבים לקציצה.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 5 מתוך 12

מכינים באותו האופן את כל הקציצות ומסדרים על מגש. שומרים בצד את תפוחי האדמה שנותרו.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 6 מתוך 12

מערבבים בקערה את הביצים, רסק העגבניות והמים, ומניחים את הקמח בקערה נוספת.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 7 מתוך 12

מחממים שמן במחבת רחבה, מגלגלים כל קציצה בקמח, טובלים בתערובת הביצים ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 8 מתוך 12

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 9 מתוך 12

מוסיפים לסיר את השום, העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים תוך כדי הוספת המים, מכסים ומביאים לרתיחה.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 10 מתוך 12

מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה שנותרו, ומביאים שוב לרתיחה.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 11 מתוך 12

מסדרים בסיר את הקציצות המטוגנות, מכסים ברוטב ומביאים לרתיחה.

מפרום אמיתי מבית אימא

שלב 12 מתוך 12

מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, ומבשלים את הקציצות במשך כ-90 דקות עד צמצום והסמכת הרוטב. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חגיגה
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מפרום טריפוליטאי

    מפרום טריפוליטאי

    90 דקות בינוני
  • מתכון למפרום תוניסאי

    מתכון למפרום תוניסאי

    90 דקות בינוני
  • מפרום מתובל וטעים

    מפרום מתובל וטעים

    140 דקות בינוני
  • מפרום מעולה - מתכון של אתי

    מפרום מעולה - מתכון של אתי

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים