דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מפרום תפוחי אדמה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מפרום תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמה

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ari ran
אם לא יצא לכם להכין מפרום עד היום, המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם. מתכון ברור, פשוט ומפורט, להכנת אחת המנות הקלאסיות של שולחן השבת.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
תפוח אדמה קלופים
0.5  קילוגרם
בשר כתף (מספר 5) או נתחים מס': 1 2,8,4
50  גרם
שומן
1 
בצל קצוץ דק
0.5  זר
פטרוזיליה קצוצה
0.25  זר
כוסברה קצוצה
0.5  כוס
פירורי לחם פירורית זהב
2 
ביצה
1  כפית
קימל
0.25  כפית
כמון טחון
1  כפית
מלח
0.5  כוס
שמן קנולה לטיגון
1 
ביצה טרופה
0.5  כוס
קמח לבן לציפוי
1 
בצל פרוס לטבעות
2  כפות
רסק עגבניות
2  כוסות
מים
0.5 
לימון להגשה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    חותכים את הקצוות העגולים מתפוח האדמה וחוצים כל תפוח אדמה לאורכו, אך לא עד הסוף (יוצרים מעין "כיס", כך שמתקבלים שני "כריכים").
  • שלב 2

    0 דקות
    קוצצים בסכין חדה את הבקר לקוביות קטנות ככל האפשר (אפשר גם במעבד מזון, אך קיצוץ בסכין נותן תוצאה טובה יותר). קוצצים גם את השומן (כדאי לקצוץ את הבקר והשומן כשהם חצי קפואים - זה מקל משמעותית על החיתוך).
  • שלב 3

    0 דקות
    מערבבים היטב בקערה בצל קצוץ, פטרוזיליה, כוסברה (לא חובה), פירורי לחם, ביצים, קימל, כמון ומלח, ביחד עם הבקר והשומן. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת המילוי.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים שמן קנולה במחבת על להבה בינונית. טובלים את תפוחי האדמה בביצה הטרופה ומצפים בקמח.
  • שלב 5

    0 דקות
    מנערים מעודפי קמח ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  • שלב 6

    5 דקות
    מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן (אפשרות: שמן קנולה ושאריות משמן הטיגון של המפרום) את הבצל, רסק העגבניות ושאריות תפוחי האדמה מהכנת ה"סנדוויצ'ים" כ-5 דקות .
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה.
  • שלב 8

    40 דקות
    מוסיפים את קציצות המפרום, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ-40 דקות עם מכסה סגור. בודקים מדי פעם אם נשארו מים - הרוטב צריך להיות במרקם סמיך.
  • שלב 9

    0 דקות
    סוחטים את הלימון על כל המפרום ומגישים כמנה ראשונה יחד עם חלת שבת או עם לחם אחיד, או כתוספת לקוסקוס וירקות שורש.
מפרום תפוחי אדמה

שלב 1 מתוך 9

חותכים את הקצוות העגולים מתפוח האדמה וחוצים כל תפוח אדמה לאורכו, אך לא עד הסוף (יוצרים מעין "כיס", כך שמתקבלים שני "כריכים").

מפרום תפוחי אדמה

שלב 2 מתוך 9

קוצצים בסכין חדה את הבקר לקוביות קטנות ככל האפשר (אפשר גם במעבד מזון, אך קיצוץ בסכין נותן תוצאה טובה יותר). קוצצים גם את השומן (כדאי לקצוץ את הבקר והשומן כשהם חצי קפואים - זה מקל משמעותית על החיתוך).

מפרום תפוחי אדמה

שלב 3 מתוך 9

מערבבים היטב בקערה בצל קצוץ, פטרוזיליה, כוסברה (לא חובה), פירורי לחם, ביצים, קימל, כמון ומלח, ביחד עם הבקר והשומן. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת המילוי.

מפרום תפוחי אדמה

שלב 4 מתוך 9

מחממים שמן קנולה במחבת על להבה בינונית. טובלים את תפוחי האדמה בביצה הטרופה ומצפים בקמח.

מפרום תפוחי אדמה

שלב 5 מתוך 9

מנערים מעודפי קמח ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

מפרום תפוחי אדמה

שלב 6 מתוך 9

מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן (אפשרות: שמן קנולה ושאריות משמן הטיגון של המפרום) את הבצל, רסק העגבניות ושאריות תפוחי האדמה מהכנת ה"סנדוויצ'ים" כ-5 דקות .

מפרום תפוחי אדמה

שלב 7 מתוך 9

מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה.

מפרום תפוחי אדמה

שלב 8 מתוך 9

מוסיפים את קציצות המפרום, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ-40 דקות עם מכסה סגור. בודקים מדי פעם אם נשארו מים - הרוטב צריך להיות במרקם סמיך.

מפרום תפוחי אדמה

שלב 9 מתוך 9

סוחטים את הלימון על כל המפרום ומגישים כמנה ראשונה יחד עם חלת שבת או עם לחם אחיד, או כתוספת לקוסקוס וירקות שורש.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מפרום טריפוליטאי

    מפרום טריפוליטאי

    90 דקות בינוני
  • מתכון למפרום תוניסאי

    מתכון למפרום תוניסאי

    90 דקות בינוני
  • מפרום מתובל וטעים

    מפרום מתובל וטעים

    140 דקות בינוני
  • מפרום מעולה - מתכון של אתי

    מפרום מעולה - מתכון של אתי

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים