דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אופירה פחימה
מפרום כמו שצריך, החל מתפוחי האדמה הנימוחים, מלית הבשר העסיסית, הציפוי המענג ועד הרוטב המושלם.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
8 
תפוח אדמה
1  קילוגרם
בשר בקר מספר 2
1 
בצל קצוץ דק
0.5  חבילה
פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1  כפית
מלח
0.5  כפית
כמון טחון
0.5  כפית
כורכום
1  כפית
פלפל שחור
10  כפות
שמן קנולה
1  ליטר
שמן קנולה
2  כוסות
קמח לבן
2  כפות
רסק עגבניות
0.33  כוס
מים
0.5  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
0.5  כפית
פלפל שחור
3 
ביצה
1  קורט
מלח
250  גרם
רסק עגבניות
1.5  כוסות
מים
1 
בצל קלוף וקצוץ דק
4 
עגבנייה בשלות מגורדות בפומפייה
1  כפית
מלח
1  כף
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
2  כפות
פפריקה אדומה מתוקה
0.33  כוס
שמן קנולה
0.5  כפית
כמון טחון
1  כפית
פלפל שחור
1  חבילה
קוסקוס בינוני 350 גר אסם (מבושלת לפי ההוראות בגב האריזה)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מקלפים את תפוחי האדמה ובעזרת סכין חדה מאוד חותכים פרוסות, לא חתוכות עד הסוף. משאירים אותן סגורות בצד אחד כמו סנדוויץ' כך שכל פרוסה תהווה זוג.
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים אותם בקערה עם מים ומלח.
  • שלב 3

    5 דקות
    מניחים בקערה את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה, כפית מלח, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, כפית פלפל שחור, ו-10 כפות שמן קנולה, ומערבבים היטב.
  • שלב 4

    0 דקות
    ממלאים כל סנדוויץ' תפוח אדמה בבשר.
  • שלב 5

    0 דקות
    שמים שמן עמוק במחבת ומחממים אותו.
  • שלב 6

    5 דקות
    לוקחים קערה וטורפים בתוכה את הביצים עם 2 כפות רסק עגבניות, 1/3 כוס מים, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פלפל שחור וקורט מלח.
  • שלב 7

    0 דקות
    טובלים את תפוחי האדמה בקמח, מנערים מהקמח, מעבירים לבלילת הביצים ומטגנים היטב.
  • שלב 8

    10 דקות
    להכנת הרוטב - בסיר רחב מטגנים בצל ומוסיפים 4 עגבניות שגירדנו בפומפייה, מוסיפים כפית מלח, כף אבקת תיבול מרק עוף, 2 כפות פפריקה מתוקה, 1/2 כפית כמון, כפית פלפל שחור, 250 גרם רסק עגבניות, 1/3 כוס שמן קנולה וכוס וחצי מים, ומביאים לרתיחה.
  • שלב 9

    35 דקות
    מוסיפים את המפרום המטוגן ומבשלים על אש נמוכה כ-35 עד 40 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מגישים על הקוסקוס.
מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

שלב 1 מתוך 10

מקלפים את תפוחי האדמה ובעזרת סכין חדה מאוד חותכים פרוסות, לא חתוכות עד הסוף. משאירים אותן סגורות בצד אחד כמו סנדוויץ' כך שכל פרוסה תהווה זוג.

מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

שלב 2 מתוך 10

מניחים אותם בקערה עם מים ומלח.

מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

שלב 3 מתוך 10

מניחים בקערה את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה, כפית מלח, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, כפית פלפל שחור, ו-10 כפות שמן קנולה, ומערבבים היטב.

מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

שלב 4 מתוך 10

ממלאים כל סנדוויץ' תפוח אדמה בבשר.

מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

שלב 5 מתוך 10

שמים שמן עמוק במחבת ומחממים אותו.

מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

שלב 6 מתוך 10

לוקחים קערה וטורפים בתוכה את הביצים עם 2 כפות רסק עגבניות, 1/3 כוס מים, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פלפל שחור וקורט מלח.

מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

שלב 7 מתוך 10

טובלים את תפוחי האדמה בקמח, מנערים מהקמח, מעבירים לבלילת הביצים ומטגנים היטב.

מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

שלב 8 מתוך 10

להכנת הרוטב - בסיר רחב מטגנים בצל ומוסיפים 4 עגבניות שגירדנו בפומפייה, מוסיפים כפית מלח, כף אבקת תיבול מרק עוף, 2 כפות פפריקה מתוקה, 1/2 כפית כמון, כפית פלפל שחור, 250 גרם רסק עגבניות, 1/3 כוס שמן קנולה וכוס וחצי מים, ומביאים לרתיחה.

מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

שלב 9 מתוך 10

מוסיפים את המפרום המטוגן ומבשלים על אש נמוכה כ-35 עד 40 דקות.

מפרום תפוח אדמה בגרסה הטעימה

שלב 10 מתוך 10

מגישים על הקוסקוס.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מפרום טריפוליטאי

    מפרום טריפוליטאי

    90 דקות בינוני
  • מתכון למפרום תוניסאי

    מתכון למפרום תוניסאי

    90 דקות בינוני
  • מפרום מתובל וטעים

    מפרום מתובל וטעים

    140 דקות בינוני
  • מפרום מעולה - מתכון של אתי

    מפרום מעולה - מתכון של אתי

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים