-
שלב 1
1 דקות
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
-
שלב 2
1 דקות
מורחים את כולו (עד הקצוות) בשכבה דקיקה של רוטב פיצה.
-
שלב 3
2 דקות
מפזרים את המוצרלה העגבניות המיובשות הקצוצות, והבזיליקום היבש באופן אחיד.
אופציה לחריפות – מוסיפים מעל 1/4 כפית צ'ילי גרוס/ כמה טיפות טבסקו.
-
שלב 4
2 דקות
מרימים קפלים את החלק התחתון של הבצק (לרוחבו) עד האמצע (רצוי להרים יחד עם הנייר ואז להסיר), ועושים אותו הדבר עם החלק העליון (יוצרים חפיפה של כס"מ ביניהם בחיבור).
-
שלב 5
1 דקות
הופכים כך שחלק החיבור יהיה כלפי מטה.
-
שלב 6
1 דקות
מברישים בביצה טרופה ובוזקים אורגנו/בזיליקום ומעט פרמז'ן.
-
שלב 7
5 דקות
חותכים לפסים בעובי כ-2 ס"מ (רצוי עם גלגלת פיצה) מרווחים מעט ביניהם.
-
שלב 8
20 דקות
אופים כ-20 דקות או עד להזהבה.
-
שלב 9
1 דקות
להכנת הדיפ - מכניסים למעבד מזון לחצי דקה את העגבניות, עלי בזיליקום, מיץ לימון, שום, שמן זית, מלח ופלפל. אופציה חריפה - 1 ס"מ פלפל ירוק חריף. -
-
שלב 10
1 דקות
*אם אין מעבד מזון - חוצים כל עגבנייה לשניים ומגרדים כל חצי עגבנייה בפומפייה דקה (כשהחלק החתוך מוצמד לפומפייה), קוצצים היטב את הבזיליקום, מוסיפים לעגבנייה המגורדת, יחד עם יתר המרכיבים, מתבלים במלח פלפל ומערבבים.
-
שלב 11
1 דקות
* לתוצאה טובה יותר מומלץ להוציא את הבצק מהמקרר כ-20 דקות לפני הכנת המאפה.
מתאים לאפייה בתנור בלבד. יש לוודא אפייה מלאה לפני האכילה.
כתוב ביקורת