דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
מקלות בצק שמרים מתקתק כמו בייגלה ירושלמי, במילוי עשיר של גבינה בולגרית וגבינה צהובה, זיתים ובצל מטוגן

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח לבן
4  כפות
סוכר חום
1  כף
שמרים יבשים
1  כוס
מים פושרים
0.5  כפית
מלח
1 
ביצה
1  כף
שמן זית
1 
בצל קצוץ דק מאד
3  כפות
שמן זית
0  לפי הטעם
תימין
200  גרם
גבינת פטה / בולגרית
50  גרם
גבינה צהובה מגוררת
0  לפי הטעם
זיתים גרוסים
0.5  כוס
שומשום
0.5  כוס
שומשום
4  כפות
שמן זית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מעבירים קמח, סוכר ושמרים לקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים במשך כדקה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים ביצה ושמן זית, יוצקים בהדרגה מים, ולשים במשך כ-6 דקות נוספות במהירות בינונית. מוסיפים מלח, ולשים במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומשאירים לבצק לתפוח במשך כ-60 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהקערה, מוציאים ממנו את האוויר, ומחלקים אותו ל-7 כדורים בגודל אגרוף. מניחים את הכדורים על משטח מקומח, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך 60 דקות נוספות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ, ומטגנים אותו עד לקבלת גוון זהוב. מורידים מהכיריים, ומצננים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. מוסיפים את הגבינות הבולגרית והצהובה. מוסיפים את טבעות הזיתים הגרוסים. מתבלים בעלי טימין, ומערבבים.
  • שלב 7

    0 דקות
    יוצרים בייגלה ממולא: מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן בגודל 10X 20 ס"מ ועובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים במרכז לאורכו של כל מלבן כ-3 כפות מהמלית, מגלגלים את עלה הבצק לגליל וסוגרים לו את הקצוות על ידי מעיכה.
  • שלב 8

    0 דקות
    משטחים מעט את הגלילים שהתקבלו בעזרת שורש כף היד.
  • שלב 9

    0 דקות
    מברישים את הגלילים במים מכל הצדדים, ומצפים היטב בשומשום.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-250 מעלות, ואופים במשך כ-12 דקות, עד שהגלילים מקבלים גוון שחום ויפה.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוציאים את התבנית מהתנור, ומברישים מיד את גלילי הביגלה בשמן זית. בתיאבון!
מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 1 מתוך 12

מעבירים קמח, סוכר ושמרים לקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים במשך כדקה.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 2 מתוך 12

מוסיפים ביצה ושמן זית, יוצקים בהדרגה מים, ולשים במשך כ-6 דקות נוספות במהירות בינונית. מוסיפים מלח, ולשים במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 3 מתוך 12

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומשאירים לבצק לתפוח במשך כ-60 דקות.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 4 מתוך 12

מוציאים את הבצק מהקערה, מוציאים ממנו את האוויר, ומחלקים אותו ל-7 כדורים בגודל אגרוף. מניחים את הכדורים על משטח מקומח, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך 60 דקות נוספות.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 5 מתוך 12

מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ, ומטגנים אותו עד לקבלת גוון זהוב. מורידים מהכיריים, ומצננים.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 6 מתוך 12

מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. מוסיפים את הגבינות הבולגרית והצהובה. מוסיפים את טבעות הזיתים הגרוסים. מתבלים בעלי טימין, ומערבבים.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 7 מתוך 12

יוצרים בייגלה ממולא: מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן בגודל 10X 20 ס"מ ועובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים במרכז לאורכו של כל מלבן כ-3 כפות מהמלית, מגלגלים את עלה הבצק לגליל וסוגרים לו את הקצוות על ידי מעיכה.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 8 מתוך 12

משטחים מעט את הגלילים שהתקבלו בעזרת שורש כף היד.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 9 מתוך 12

מברישים את הגלילים במים מכל הצדדים, ומצפים היטב בשומשום.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 10 מתוך 12

מניחים את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 11 מתוך 12

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-250 מעלות, ואופים במשך כ-12 דקות, עד שהגלילים מקבלים גוון שחום ויפה.

מקלות לחם במילוי גבינות, זיתים ובצל

שלב 12 מתוך 12

מוציאים את התבנית מהתנור, ומברישים מיד את גלילי הביגלה בשמן זית. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מקלות לחם עם שומשום וזעתר

    מקלות לחם עם שומשום וזעתר

    70 דקות בינוני
  • כיפה של אורז עם מקלות שקדים קריספיים

    כיפה של אורז עם מקלות שקדים קריספיים

    30 דקות קל
  • קבב על מקלות קינמון

    קבב על מקלות קינמון

    90 דקות קל
  • מקלות פרמז'ן

    מקלות פרמז'ן

    15 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים