דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: סיגל ברמר
קינוח רושם מפנק לפסח או לארוחות ללא גלוטן. עם תחתית מרנג ושקדים, מוס שוקולד לבן ועיטורי שוקולד שמכינים ברגע

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
חלבון ביצה
1  כוס
סוכר לבן
1  כפית
חומץ
2  כפות
קמח תפוחי אדמה
1  כפית
תמצית וניל
130  גרם
שקדים (לא קלויים ) טחונים
40  גרם
שקדים (לא חובה )
2  מיכלים
שמנת מתוקה
170  גרם
שוקולד לבן
2  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל
30  גרם
שוקולד לבן מומס
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    המוס צריך להיות במקפיא כ-2 שעות.
  • שלב 2

    0 דקות
    בקלחת קטנה נשים את השוקולד הלבן ו-1 שמנת מתוקה נחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד (לא! להרתיח ). לערבב עד שהשוקולד נמס היטב.
  • שלב 3

    0 דקות
    להעביר לכלי ולהכניס למקפיא ל-2 שעות (במידה ויש זמן אפשר במקום למקפיא לצנן במקרר כ-6 שעות) נעבור להכנת המרנג,
  • שלב 4

    0 דקות
    להקציף את החלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה.
  • שלב 5

    0 דקות
    להוסיף 1 כפית חומץ, 1 כפית תמצית וניל, 2 כפות קורנפלור (או קמח תפ"א בפסח) , להקציף דקה נוספת עד שהתערובת אחידה.
  • שלב 6

    0 דקות
    להוסיף ידנית את השקדים הטחונים לערבב (ידנית) בעדינות, להעביר את הקצף לשקית זילוף.
  • שלב 7

    0 דקות
    לרפד תבנית של תנור בנייר אפייה, לזלף עיגול שטוח ולזלף מצדדיו דפנות ליצירת קערה.
  • שלב 8

    0 דקות
    לפזר את מקלות השקדים על דפנות המרנג.
  • שלב 9

    0 דקות
    להכניס לתנור בחום 130 מעלות למשך 60 דקות, לכבות את התנור ולהשאיר את המרנג בתוכו עד לקרור, להוציא מנייר האפיה.
  • שלב 10

    0 דקות
    חוזרים לתערובת השוקולד שבמקרר: שמים במיקסר את תערובת השמנת שוקולד לבן מוסיפים 1 שמנת מתוקה שנשארה , מוסיפים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ומקציפים לאט (כדי שהשמנת לא תשפריץ) מעלים בהדרגה את המהירות עד לקבלת מוס.
  • שלב 11

    0 דקות
    להכניס למקרר ל-1/2 שעה.
  • שלב 12

    0 דקות
    להעביר את הקרם לשקית זילוף, לזלף את המוס (אפשר גם עם כף) להכניס למקרר ל-5 שעות,
  • שלב 13

    0 דקות
    לפני ההגשה להמיס את השוקולד הלבן במיקרוגל (בכמה פעמים זהירות שלא ישרף) לפזר בעזרת כפית את השוקולד המומס על העוגה בצורת שתי וערב , לקשט בתות (שנשטף ויובש) ולהתענג.
מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 1 מתוך 13

המוס צריך להיות במקפיא כ-2 שעות.

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 2 מתוך 13

בקלחת קטנה נשים את השוקולד הלבן ו-1 שמנת מתוקה נחמם על אש בינונית עד להמסת השוקולד (לא! להרתיח ). לערבב עד שהשוקולד נמס היטב.

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 3 מתוך 13

להעביר לכלי ולהכניס למקפיא ל-2 שעות (במידה ויש זמן אפשר במקום למקפיא לצנן במקרר כ-6 שעות) נעבור להכנת המרנג,

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 4 מתוך 13

להקציף את החלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה.

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 5 מתוך 13

להוסיף 1 כפית חומץ, 1 כפית תמצית וניל, 2 כפות קורנפלור (או קמח תפ"א בפסח) , להקציף דקה נוספת עד שהתערובת אחידה.

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 6 מתוך 13

להוסיף ידנית את השקדים הטחונים לערבב (ידנית) בעדינות, להעביר את הקצף לשקית זילוף.

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 7 מתוך 13

לרפד תבנית של תנור בנייר אפייה, לזלף עיגול שטוח ולזלף מצדדיו דפנות ליצירת קערה.

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 8 מתוך 13

לפזר את מקלות השקדים על דפנות המרנג.

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 9 מתוך 13

להכניס לתנור בחום 130 מעלות למשך 60 דקות, לכבות את התנור ולהשאיר את המרנג בתוכו עד לקרור, להוציא מנייר האפיה.

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 10 מתוך 13

חוזרים לתערובת השוקולד שבמקרר: שמים במיקסר את תערובת השמנת שוקולד לבן מוסיפים 1 שמנת מתוקה שנשארה , מוסיפים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ומקציפים לאט (כדי שהשמנת לא תשפריץ) מעלים בהדרגה את המהירות עד לקבלת מוס.

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 11 מתוך 13

להכניס למקרר ל-1/2 שעה.

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 12 מתוך 13

להעביר את הקרם לשקית זילוף, לזלף את המוס (אפשר גם עם כף) להכניס למקרר ל-5 שעות,

מרנג שקדים ומוס שוקולד לבן מפנק

שלב 13 מתוך 13

לפני ההגשה להמיס את השוקולד הלבן במיקרוגל (בכמה פעמים זהירות שלא ישרף) לפזר בעזרת כפית את השוקולד המומס על העוגה בצורת שתי וערב , לקשט בתות (שנשטף ויובש) ולהתענג.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • אביב
  • עוגות
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ריבועי ריבה עם מרנג פקאן

    ריבועי ריבה עם מרנג פקאן

    45 דקות בינוני
  • עוגת מרנג עם קרם לימון וקצפת

    עוגת מרנג עם קרם לימון וקצפת

    210 דקות מאתגר
  • נשיקות מרנג קפה

    נשיקות מרנג קפה

    310 דקות בינוני
  • עוגת גבינה בציפוי מרנג רך

    עוגת גבינה בציפוי מרנג רך

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים