דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק אפונה ונענע
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק אפונה ונענע

מרק אפונה ונענע

(0)
30 דקות
קל
מתכונאי/ת: משה פיסו
מרק בגוונים של ירוק: מרק אפונה קטיפתי, סמיך ועשיר עם נגיעות של נענע, שמוסיפות טעם מיוחד

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  כוסות
אפונה קפואה / טרייה
6  כוסות
ציר ירקות
1 
בצל בינוני קצוץ גס
1  שן
שום כתושה
50  גרם
חמאה
0.5  זר
נענע קצוצים
2 
תפוח אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
0  לפי הטעם
פלפל
1  מיכל
שמנת מתוקה
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל ואת השום הכתוש.
  • שלב 2

    0 דקות
    מאדים על אש בינונית כחמש דקות עד קבלת גוון שקוף.
  • שלב 3

    10 דקות
    מוסיפים לסיר את האפונה, תפוחי האדמה וציר הירקות (ניתן להמיר את ציר הירקות במים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומביאים לרתיחה.
  • שלב 4

    10 דקות
    מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים 4 כפות אפונה מבושלת ושומרים בצד להגשה. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק, עד קבלת מרקם קטיפתי.
  • שלב 6

    0 דקות
    מבשלים את המרק על אש בינונית, מוסיפים את השמנת ואת הנענע ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
  • שלב 7

    0 דקות
    מקשטים ברצועת נענע ובמעט אפונה מבושלת. מגישים חם.
מרק אפונה ונענע

שלב 1 מתוך 7

ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל ואת השום הכתוש.

מרק אפונה ונענע

שלב 2 מתוך 7

מאדים על אש בינונית כחמש דקות עד קבלת גוון שקוף.

מרק אפונה ונענע

שלב 3 מתוך 7

מוסיפים לסיר את האפונה, תפוחי האדמה וציר הירקות (ניתן להמיר את ציר הירקות במים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומביאים לרתיחה.

מרק אפונה ונענע

שלב 4 מתוך 7

מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

מרק אפונה ונענע

שלב 5 מתוך 7

מוציאים 4 כפות אפונה מבושלת ושומרים בצד להגשה. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק, עד קבלת מרקם קטיפתי.

מרק אפונה ונענע

שלב 6 מתוך 7

מבשלים את המרק על אש בינונית, מוסיפים את השמנת ואת הנענע ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

מרק אפונה ונענע

שלב 7 מתוך 7

מקשטים ברצועת נענע ובמעט אפונה מבושלת. מגישים חם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • תוספות
  • דל במלח
  • קטניות
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים