מתחילים בהכנת הציר: מחממים שמן זית, מוסיפים ירקות ותבלינים, צורבים על אש גבוהה ואז מוסיפים עשבי תיבול ומים (כארבעה ליטר). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 45 דקות.
שלב 2
0 דקות
מסירים מהאש ומשאירים מכוסה עד שהציר מצטנן לגמרי. מסננים ונפטרים מהירקות. זה הציר שאפשר להשתמש בו מיד, או לחלק למנות, להקפיא ולשמור לשימוש עתידי.
שלב 3
0 דקות
להכנת מרק האפונענע, מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים בצל ושום. מזהיבים ואז מוסיפים סלרי ומטגנים עוד דקה או שתיים.
שלב 4
15 דקות
מוסיפים שלושה ליטר ציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים, מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין 15 דקות.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים את האפונה, מערבבים ומחזירים לרתיחה. כשרותח, מסירים מהאש.
שלב 6
0 דקות
מעבירים בכמה נאגלות למעבד מזון וטוחנים יחד עם הפטרוזיליה והנענע.
להגשה, יוצקים לקעריות, מוסיפים כמה טיפות טבסקו להגברת האפקט, מפזרים מלמעלה זרעי דלעת קלויים וגם נענע קצוצה אם רוצים, ויש!
שלב 1
מתוך
8
מתחילים בהכנת הציר: מחממים שמן זית, מוסיפים ירקות ותבלינים, צורבים על אש גבוהה ואז מוסיפים עשבי תיבול ומים (כארבעה ליטר). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 45 דקות.
שלב 2
מתוך
8
מסירים מהאש ומשאירים מכוסה עד שהציר מצטנן לגמרי. מסננים ונפטרים מהירקות. זה הציר שאפשר להשתמש בו מיד, או לחלק למנות, להקפיא ולשמור לשימוש עתידי.
שלב 3
מתוך
8
להכנת מרק האפונענע, מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים בצל ושום. מזהיבים ואז מוסיפים סלרי ומטגנים עוד דקה או שתיים.
שלב 4
מתוך
8
מוסיפים שלושה ליטר ציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים, מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין 15 דקות.
שלב 5
מתוך
8
מוסיפים את האפונה, מערבבים ומחזירים לרתיחה. כשרותח, מסירים מהאש.
שלב 6
מתוך
8
מעבירים בכמה נאגלות למעבד מזון וטוחנים יחד עם הפטרוזיליה והנענע.
הערות 0