המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את הבשר, הבצל והגזר ומטגנים במשך עשר דקות. בוחשים מדי פעם.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים שלוש דק' נוספות. מוסיפים 7-8 כוסות מים, את העצמות, החומוס ורסק העגבניות. מתבלים במלח, בפלפל ובכמון ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעתיים וחצי.
בינתיים מכינים את הבצק: לשים מכל המרכיבים בצק חלק וגמיש, מכסים במגבת מטבח, ומניחים בצד לחצי שעה.
מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק וחותכים לריבועים בגודל 5*5 ס´מ. שמים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים. מקפלים את פינות הבסיס לאחור ומהדקים אותן זו אל זו. מבשלים במי מלח רותחים עשר דקות, מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד.
לפני ההגשה מחממים את המרק, מוסיפים את מיץ הלימון והכוסבה ומבשלים דקות אחדות. מוסיפים את הדושפרה המבושלים ומחממים יחד מספר דקות. מגישים חם מאוד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0