דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק בצל עשיר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק בצל עשיר

מרק בצל עשיר

(0)
140 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: Jacob Herskovits
מתכון חורפי, פשוט יחסית להכנה עם מלא מלא בצל. רק להוסיף גבינה.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
45  גרם
חמאה
4 
בצל פרוסים דק
1  כפית
מלח גס
0.5  כפית
זרעי חרדל
0.5  כפית
תימין
6  כוסות
מים
1 
גזרים קלוף וחתוך ל-3-2 חתיכות
1  גבעול
סלרי חתוך ל-3-2 חתיכות
4  שיני
שום קצוצות
1 
פטריות מיובשות
1  עלה
עלה דפנה
0  לפי הטעם
פלפל שחור
0  לפי הטעם
פלפל אנגלי
4  כפות
יין לבן
2  כפות
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
0  לפי הטעם
גבינה צהובה להגשה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

140 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    מניחים את החמאה בסיר (ניתן להמיר גם לשמן זית. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והמלח ומטגנים כעשר דקות. מערבבים מדי פעם.
  • שלב 2

    20 דקות
    מוסיפים את החרדל והטימין, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, כדי לתת לבצלים להתחמם כהוגן ולשחרר מיצים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מסירים את המכסה, כדי שהנוזלים שהבצלים שיחררו יתאדו, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כרבע שעה, עד שהבצלים כהים ומקורמלים. מערבבים מדי פעם, כדי לוודא שהבצלים לא נדבקים לתחתית הסיר. זמן הקרמול משתנה בהתאם לגודל הסיר והחומר שממנו הוא עשוי, אופי הבצלים וחום האש. השתמשו בעיניים ובאף, כדי לדעת מתי הגעתם אל הארץ המובטחת של הבצל המקורמל.
  • שלב 4

    30 דקות
    כשהבצלים חומים, מקורמלים, ותופסים פחות מ-10% מהנפח ההתחלתי שלהם, מוסיפים את המים, גזר, סלרי, שום, פטריית שיטאקה, עלה דפנה, פלפל ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 30 דקות, עד שהגזר מרוכך.
  • שלב 5

    10 דקות
    מוסיפים את היין הלבן והסויה ומבשלים 10 דקות נוספות.
  • שלב 6

    0 דקות
    לפני ההגשה דגים החוצה את הגזר, סלרי, פטרייה ועלה דפנה (לא באמת חייבים לדוג החוצה את הירקות, הם טעימים, אבל זה לא חלק ממרק בצל קלאסי, את עלה הדפנה בכל מקרה אי אפשר לאכול). מגישים עם טוסטים או קרוטונים וגבינה מגוררת.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל סוכר
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק בשר תימני

    מרק בשר תימני

    בינוני
  • מרק נודלס וירקות

    מרק נודלס וירקות

    40 דקות קל
  • מרק ברוקולי קטיפתי

    מרק ברוקולי קטיפתי

    45 דקות בינוני
  • מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

    מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים