דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק גריסים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק גריסים

מרק גריסים

(0)
70 דקות
קל
מתכונאי/ת: משה פיסו
מרק שמזכיר את בית אמא: מרק גריסים עשיר עם שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גזר ותפוחי אדמה

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
גריסי פנינה שטופים
1 
בצל גדול, חתוך לקוביות
3 
גזר בינוניים
2 
שורש פטרוזיליה
1 
שורש סלרי גדול
1  זר
סלרי
4 
תפוח אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות
4  כפות
מרק טעם עוף ר.טבעיים
2  כפות
שמן קנולה
1  כפית
מלח
2  כוסות
מים
1  כפית
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מטגנים בסיר גדול את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
  • שלב 2

    0 דקות
    מקלפים את הגזר, הפטרוזיליה והסלרי ומגרדים בפומפייה גסה. קוצצים את הסלרי האמריקאי לקוביות קטנות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הירקות המגורדים ואת הסלרי האמריקאי לסיר. מוסיפים 2 כוסות מים ומאדים כעשר דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את הגריסים, מרק העוף, פלפל שחור ומים פי 3 מגובה הירקות. מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק. מבשלים על אש בינונית, ומערבבים מדי פעם, כדי שהגריסים לא יידבקו לתחתית הסיר.
  • שלב 5

    0 דקות
    כאשר הגריסים כמעט רכים לגמרי, מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עד שהם הופכים להיות רכים. אם המרק הופך סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים רותחים.
מרק גריסים

שלב 1 מתוך 5

מטגנים בסיר גדול את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.

מרק גריסים

שלב 2 מתוך 5

מקלפים את הגזר, הפטרוזיליה והסלרי ומגרדים בפומפייה גסה. קוצצים את הסלרי האמריקאי לקוביות קטנות.

מרק גריסים

שלב 3 מתוך 5

מוסיפים את הירקות המגורדים ואת הסלרי האמריקאי לסיר. מוסיפים 2 כוסות מים ומאדים כעשר דקות.

מרק גריסים

שלב 4 מתוך 5

מוסיפים את הגריסים, מרק העוף, פלפל שחור ומים פי 3 מגובה הירקות. מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק. מבשלים על אש בינונית, ומערבבים מדי פעם, כדי שהגריסים לא יידבקו לתחתית הסיר.

מרק גריסים

שלב 5 מתוך 5

כאשר הגריסים כמעט רכים לגמרי, מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עד שהם הופכים להיות רכים. אם המרק הופך סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים רותחים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • דל סוכר
  • קטניות
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים