דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק דגנים מרוקאי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק דגנים מרוקאי

מרק דגנים מרוקאי

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גיל חובב מציג מרק מיוחד הכולל חיטה ובורגול, מועשר בקטניות כמו עדשים וחומוס. מרק סמיך, משביע ומפתיע מאוד

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
גרגירי חומוס
1  כוס
פריקה
1  כוס
עדשים ירוקות
1  כוס
בורגול
20  כוסות
מים
1 
כרישה קצוצה דק
0.25  כוס
שמן זית
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים
1  כפית
קינמון טחון
1  כפית
כורכום
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל גרוס
10  עלים
מרווה קצוצים דק
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    60 דקות
    מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים את החומוס והחיטה, מחזירים לרתיחה ומבשלים כ-60 דקות, עד שהגרגרים רכים מספיק לאכילה.
  • שלב 2

    5 דקות
    בינתיים, מטגנים את הכרישה הקצוצה בשמן עד להזהבה יפה. *ניתן להמיר את הכרישה בבצל אחד קצוץ, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 3

    60 דקות
    כשגרגירי החומוס והחיטה כמעט מבושלים לגמרי, מוסיפים את כל יתר המרכיבים (כולל הכרישה והשמן בו טוגנה) לסיר. בוחשים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים עוד כ-60 דקות על אש זעירה. חשוב לבחוש פעם בעשר דקות כי לבורגול יש נטייה לשקוע ולהישרף.
  • שלב 4

    0 דקות
    המרק שיתקבל צריך להיות סמיך, אך עדיין נוזלי. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף עוד מים רותחים. מגישים עם חצאי לימונים לסחיטה מעל הצלחת. בתיאבון!
מרק דגנים מרוקאי

שלב 1 מתוך 4

מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים את החומוס והחיטה, מחזירים לרתיחה ומבשלים כ-60 דקות, עד שהגרגרים רכים מספיק לאכילה.

מרק דגנים מרוקאי

שלב 2 מתוך 4

בינתיים, מטגנים את הכרישה הקצוצה בשמן עד להזהבה יפה. *ניתן להמיר את הכרישה בבצל אחד קצוץ, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מרק דגנים מרוקאי

שלב 3 מתוך 4

כשגרגירי החומוס והחיטה כמעט מבושלים לגמרי, מוסיפים את כל יתר המרכיבים (כולל הכרישה והשמן בו טוגנה) לסיר. בוחשים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים עוד כ-60 דקות על אש זעירה. חשוב לבחוש פעם בעשר דקות כי לבורגול יש נטייה לשקוע ולהישרף.

מרק דגנים מרוקאי

שלב 4 מתוך 4

המרק שיתקבל צריך להיות סמיך, אך עדיין נוזלי. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף עוד מים רותחים. מגישים עם חצאי לימונים לסחיטה מעל הצלחת. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • תוספות
  • קטניות
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים