המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מאדים את הבצל עם מעט שמן בסיר למשך כמה דקות.
מוסיפים את הגזר, השום והג'ינג'ר, ומאדים יחד מספר דקות (בזהירות שהשום והג'ינג'ר לא יישרפו).
מוסיפים את הדלעת, הבטטה ושאר התבלינים.
מאדים כ-10 דקות על אש בינונית, עד שהירקות מעט מתרככים. מוסיפים את הציר עד לכיסוי של 2 ס"מ מעל הירקות, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, ומבשלים עד לריכוך מלא של הירקות.
מוציאים החוצה את מקל הקינמון, הציפורן וענף הטימין.
מסננים את רוב הנוזלים, ומניחים בצד.
טוחנים במעבד מזון יחד את הירקות, עד לקבלת מחית חלקה. מתחילים להוסיף את הציר המסונן בהדרגה, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מחזירים את המרק לסיר נקי ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, ומתקנים את התיבול לפי הצורך (מלח, פלפל, זנגביל וקארי).
לפני ההגשה יוצקים מעט חלב קוקוס למרק.
ניתן לקשט בקוקוס גרוס קלוי. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0