דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק כתום
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק כתום

מרק כתום

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: שרה אביטל
בטטה, גזר ודלעת משתלבים נהדר במרק ירקות טעים, מתקתק ובעל צבע כתום עמוק.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
בטטה בינוניות
2  כוסות
דלעת חתוכה לקוביות
2 
גזר בינונים
1 
סלרי
3  שיני
שום
1  ליטר
ציר עוף או ירקות
1  ענף
תימין טרי
0.5  כוס
יין שרי יבש רוזה או לבן
1 
בצל גדול, קצוץ
0.5  כוס
שמנת מתוקה
0.5  כפית
אגוז מוסקט טחון
1  כף
שמן זית מעט
0  לפי הטעם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
0  לפי הטעם
פלפל שחור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מקלפים את הדלעת, גזרים ובטטות וחותכים לקוביות גדולות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את שיני השום וראש הסלרי וממשיכים לערבב כדקה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את קוביות הירקות ומקפיצים עוד חמש דקות, על מנת לקבל מעט השחמה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים שני גבעולי טימין, יין, וציר עוף עד לכיסוי של הירקות אך לא מעבר לכך, על מנת שהמרק לא יהיה דליל מדי.
  • שלב 6

    40 דקות
    מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות, עד שהירקות רכים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מורידים את הסיר מהאש, שולים החוצה את גבעולי הטימין, וטוחנים עם בלנדר ידני, עד ליצירת מרקם סמיך.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחזירים את הסיר לאש בינונית, מוסיפים שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • שלב 9

    0 דקות
    מבשלים תוך ערבוב מתמיד עוד כשלוש דקות, מוציאים ומוזגים לקערות הגשה. מעטרים עם עלי טימין, אגוז מוסקט וזילוף שמן זית. בתאבון.
מרק כתום

שלב 1 מתוך 9

מקלפים את הדלעת, גזרים ובטטות וחותכים לקוביות גדולות.

מרק כתום

שלב 2 מתוך 9

מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

מרק כתום

שלב 3 מתוך 9

מוסיפים את שיני השום וראש הסלרי וממשיכים לערבב כדקה.

מרק כתום

שלב 4 מתוך 9

מוסיפים את קוביות הירקות ומקפיצים עוד חמש דקות, על מנת לקבל מעט השחמה.

מרק כתום

שלב 5 מתוך 9

מוסיפים שני גבעולי טימין, יין, וציר עוף עד לכיסוי של הירקות אך לא מעבר לכך, על מנת שהמרק לא יהיה דליל מדי.

מרק כתום

שלב 6 מתוך 9

מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות, עד שהירקות רכים.

מרק כתום

שלב 7 מתוך 9

מורידים את הסיר מהאש, שולים החוצה את גבעולי הטימין, וטוחנים עם בלנדר ידני, עד ליצירת מרקם סמיך.

מרק כתום

שלב 8 מתוך 9

מחזירים את הסיר לאש בינונית, מוסיפים שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם.

מרק כתום

שלב 9 מתוך 9

מבשלים תוך ערבוב מתמיד עוד כשלוש דקות, מוציאים ומוזגים לקערות הגשה. מעטרים עם עלי טימין, אגוז מוסקט וזילוף שמן זית. בתאבון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק עוף צח עם כרמזלך

    מרק עוף צח עם כרמזלך

    160 דקות בינוני
  • מרק תימני מעולה

    מרק תימני מעולה

    80 דקות קל
  • מרק תירס תאילנדי מעולה!

    מרק תירס תאילנדי מעולה!

    60 דקות קל
  • מרק תפוחי אדמה וכרישה

    מרק תפוחי אדמה וכרישה

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים