דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק מנגולד עם שמנת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק מנגולד עם שמנת

מרק מנגולד עם שמנת

(0)
40 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: שלומיתו
מרק מנגולד מרשים במיוחד, שמוגש עם ביצה עלומה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
50  גרם
חמאה רכה
6  כפות
קמח לבן
3  כוסות
ציר ירקות רותח
1  זר
חוביזה
1  זר
גבעולי מנגולד מופרדים
0.5  גביע
שמנת חמוצה
6 
ביצה
1  קוביה
מים
1  ליטר
מים
1  כוס
חלב
1  קורט
אגוז מוסקט
1  קורט
סוכר לבן
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בשני סירים נפרדים מרתיחים מים עם מלח. בשלב הראשון מכינים ביצים עלומות: את הביצים שוברים אחת אחת לאחד הסירים, לאחר שיוצרים מערבולת במים וכשהן מוכנות מוציאים אותן בכף רשת לקערה עם מי קרח, לשם הפסקת הבישול. אחר כך, מוציאים את הביצים ומניחים על צלחת עם נייר סופג לייבוש.
  • שלב 2

    0 דקות
    לסיר השני מוסיפים את עלי המנגולד וחולטים כשלוש דקות. מוציאים מהסיר בעזרת מסננת ומעבירים לקערה עם מי קרח.
  • שלב 3

    10 דקות
    ממיסים חמאה במחבת, ומוסיפים קמח ויוצקים חלב תוך כדי ערבוב, ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת עיסה בהירה.
  • שלב 4

    0 דקות
    פורסים דק את גבעולי המנגולד. את החלק הלבן מטגנים עם חמאה, ומתבלים במלח ופלפל שחור ולבסוף מאדים. מעבירים את עלי המנגולד לבלנדר, ומוסיפים מחצית מכמות העיסה ומחצית מציר הירקות וטוחנים דק.
  • שלב 5

    10 דקות
    מוסיפים חמאה, מעט אגוז מוסקט טחון. מניחים בסיר את המנגולד הטחון, את יתרת העיסה וציר הירקות ומבשלים כ-10, דקות עד לקבלת מרקם קרמי.
  • שלב 6

    0 דקות
    בקערת מרק, מניחים ביצה עלומה, מעל מניחים את המנגולד המאודה ויוצקים מהמרק, בעזרת כף מקשטים עם השמנת ומגישים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק בשר תימני

    מרק בשר תימני

    בינוני
  • מרק נודלס וירקות

    מרק נודלס וירקות

    40 דקות קל
  • מרק ברוקולי קטיפתי

    מרק ברוקולי קטיפתי

    45 דקות בינוני
  • מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

    מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים