דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק סלק תמר הינדי וקציצות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק סלק תמר הינדי וקציצות

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

(0)
140 דקות
קל
מתכונאי/ת: סיגל ברמר
מרק אדום לוהט עם קציצות בשר רכות, בעל טעמים עשירים וחורפיים.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
סלק גדולים
1 
בצל גדול
1  כוס
אורז בסמטי
1 
סלרי עלים לבנים וירוקים (סלרי אמריקאי)
0.25  חבילה
נענע
0.5  חבילה
פטרוזיליה
0.5  חבילה
כוסברה
1 
לימון קטן
2  כפות
משחת טום יאם
1  כף
מלח
2  כפות
סוכר לבן גדושות
250  גרם
בשר בקר טחון טחון
1  פרוסה
לחם
1 
בצל מגורד
0.25  כפית
בהרט
0.5  כפית
מלח
0.25  כפית
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

140 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מרטיבים את פרוסת הלחם במים וסוחטים היטב.
  • שלב 2

    0 דקות
    בקערה מניחים בשר טחון, לחם סחוט, בצל מגורד, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית בהרט לקציצות, מערבבים היטב.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצרים קציצות בגודל אחיד. שומרים במקרר.
  • שלב 4

    0 דקות
    שוטפים היטב את הסלרי, נענע, פטרוזיליה וכוסברה וקוצצים דק.
  • שלב 5

    0 דקות
    מקלפים את הסלק (רצוי בתוך שקית, על מנת לא ללכלך). מגרדים 3 סלקים גס בצלחת עמוקה ואת הסלק הנוסף חותכים לרבעים.
  • שלב 6

    0 דקות
    בסיר גדול (כ-7 ליטר) שמים 2 כפות שמן, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט על להבה בינונית. מוסיפים סלק מגורד וחתוך, מוסיפים את הירק הקצוץ, מוסיפים כוס אורז (אין צורך לשטוף), מערבבים וממלאים מים שיגיעו עד ל-3/4 מהסיר ומביאים לרתיחה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים 1 כף מלח, 2 כפות סוכר, מיץ מלימון קטן ו-2 כפות רוטב תמר הינדי ומערבבים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מבשלים כ-90 דקות על אש בינונית ומכסה חצי סגור, ומדי פעם מערבבים.
  • שלב 9

    0 דקות
    לאחר שעה וחצי המרק הסמיך (לא רואים את האורז). יש לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך, המרק צריך להיות חמוץ-מתוק (יותר חמוץ).
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-30 דקות נוספות. מכבים את האש.
  • שלב 11

    0 דקות
    בסוף הבישול, ניתן להוציא את רבעי הסלק מהמרק ולגרד אותם לתוך המרק, כך צבע המרק נעשה אדום יותר.
מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 1 מתוך 11

מרטיבים את פרוסת הלחם במים וסוחטים היטב.

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 2 מתוך 11

בקערה מניחים בשר טחון, לחם סחוט, בצל מגורד, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית בהרט לקציצות, מערבבים היטב.

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 3 מתוך 11

יוצרים קציצות בגודל אחיד. שומרים במקרר.

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 4 מתוך 11

שוטפים היטב את הסלרי, נענע, פטרוזיליה וכוסברה וקוצצים דק.

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 5 מתוך 11

מקלפים את הסלק (רצוי בתוך שקית, על מנת לא ללכלך). מגרדים 3 סלקים גס בצלחת עמוקה ואת הסלק הנוסף חותכים לרבעים.

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 6 מתוך 11

בסיר גדול (כ-7 ליטר) שמים 2 כפות שמן, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט על להבה בינונית. מוסיפים סלק מגורד וחתוך, מוסיפים את הירק הקצוץ, מוסיפים כוס אורז (אין צורך לשטוף), מערבבים וממלאים מים שיגיעו עד ל-3/4 מהסיר ומביאים לרתיחה.

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 7 מתוך 11

מוסיפים 1 כף מלח, 2 כפות סוכר, מיץ מלימון קטן ו-2 כפות רוטב תמר הינדי ומערבבים.

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 8 מתוך 11

מבשלים כ-90 דקות על אש בינונית ומכסה חצי סגור, ומדי פעם מערבבים.

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 9 מתוך 11

לאחר שעה וחצי המרק הסמיך (לא רואים את האורז). יש לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך, המרק צריך להיות חמוץ-מתוק (יותר חמוץ).

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 10 מתוך 11

מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-30 דקות נוספות. מכבים את האש.

מרק סלק תמר הינדי וקציצות

שלב 11 מתוך 11

בסוף הבישול, ניתן להוציא את רבעי הסלק מהמרק ולגרד אותם לתוך המרק, כך צבע המרק נעשה אדום יותר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים