דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק סלרי עלים מוקרם
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק סלרי עלים מוקרם

מרק סלרי עלים מוקרם

(2)
90 דקות
קל
מתכונאי/ת: משה פיסו
מרק סלרי מוקרם בסגנון אמריקאי. טעים ומנחם לחורף, חם במיוחד

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1 
סלרי גדול וטרי, עם העלים
100  גרם
חמאה
1 
בצל גדול, קצוץ
2.5  כוסות
ציר ירקות או מים
1  כפית
גרגרי סלרי
1  מיכל
שמנת מתוקה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    אופן ההכנה
  • שלב 2

    0 דקות
    חותכים ומסירים את קצוות גבעולי הסלרי. שומרים את העלים להמשך. חותכים את הגבעולים לפרוסות די עבות. שוטפים היטב.
  • שלב 3

    45 דקות
    ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצל ופרוסות הסלרי לאט מבלי להשחימם, מעל אש נמוכה, בסיר מכוסה (כ-45 דקות). מדי פעם מערבבים.
  • שלב 4

    20 דקות
    מוסיפים את המרק ומתבלים בגרגרי סלרי, מלח ופלפל. מבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    קוצצים את עלי הסלרי שנשמרו, ומוסיפים למרק מבשלים עוד חמש דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרסקים את המרק במעבד מזון או בבלנדר עד שמתקבל רסק חלק.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים דרך מסננת לסיר נקי. מוסיפים שמנת מתוקה. מחממים ומתבלים שוב, אם צריך. (אפשר לוותר על השמנת ולהוסיף 2 כוסות נוספות של מרק בסיום הבישול)
מרק סלרי עלים מוקרם

שלב 1 מתוך 7

אופן ההכנה

מרק סלרי עלים מוקרם

שלב 2 מתוך 7

חותכים ומסירים את קצוות גבעולי הסלרי. שומרים את העלים להמשך. חותכים את הגבעולים לפרוסות די עבות. שוטפים היטב.

מרק סלרי עלים מוקרם

שלב 3 מתוך 7

ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הבצל ופרוסות הסלרי לאט מבלי להשחימם, מעל אש נמוכה, בסיר מכוסה (כ-45 דקות). מדי פעם מערבבים.

מרק סלרי עלים מוקרם

שלב 4 מתוך 7

מוסיפים את המרק ומתבלים בגרגרי סלרי, מלח ופלפל. מבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות.

מרק סלרי עלים מוקרם

שלב 5 מתוך 7

קוצצים את עלי הסלרי שנשמרו, ומוסיפים למרק מבשלים עוד חמש דקות.

מרק סלרי עלים מוקרם

שלב 6 מתוך 7

מרסקים את המרק במעבד מזון או בבלנדר עד שמתקבל רסק חלק.

מרק סלרי עלים מוקרם

שלב 7 מתוך 7

מעבירים דרך מסננת לסיר נקי. מוסיפים שמנת מתוקה. מחממים ומתבלים שוב, אם צריך. (אפשר לוותר על השמנת ולהוסיף 2 כוסות נוספות של מרק בסיום הבישול)

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • ללא ביצים
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים