דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק עדשים, עגבניות וסלרי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק עדשים, עגבניות וסלרי

מרק עדשים, עגבניות וסלרי

(0)
50 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
מרק חם, טעים ומנחם לימות החורף הקרים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
עדשים בלאדי קטנות, חומות-ירקרקות, שטופות ומיובשות
3 
עגבניות שרי גדולות ובשלות
1 
סלרי גבעול ועלים קצוצים גס
1 
סלרי מקולף
1 
שורש פטרוזיליה מקולף
4  שיני
שום קצוץ גס
1 
לימון ליים סחוט טרי
2 
בצל בינוני קטן, קצוצים גס
2  ליטר
מים רותחים
0.5  כפית
פלפל שחור
0.5  כפית
כמון טחון
0.5  כפית
חוויאג'
2  כפות
שמן זית
0.5  כפית
מלח גס
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים בטעם עוף זך
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

50 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    חורצים את בסיס העגבנות באיקס ומניחים את שלוש העגבניות בקערה חסינת חום. שופכים ממעל מים רותחים עד לכיסוי מלא ומשאירים למשך 10 דק'.
  • שלב 2

    0 דקות
    מסננים את המים, מקררים מעט, קולפים את העגבניות וקוצצים גס לקוביות.
  • שלב 3

    0 דקות
    בסיר עמוק וגדול מטגנים בכף אחת של שמן זית את הבצל על אש נמוכה עד להזהבה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את השום וכף שמן זית נוספת וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב חצי דקה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את העדשים ומטגנים תוך כדי ערבוב כשלוש דקות, מוסיפים את גבעולי הסלרי והעגבניות וממשיכים לטגן שלוש דקות נוספות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את שני ליטר המים הרותחים, שורש הסלרי והפטרוזיליה, הפלפל השחור, החוויאג והכמון ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 45 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    כעבור 45 דק' מוסיפים פנימה את עלי הסלרי, מיץ הלימון, המלח ומרק תיבול בטעם עוף זך ומבשלים 5 דקות נוספות על סף רתיחה וללא מכסה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מגישים חם, עם קרוטונים או אורז.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • תוספות
  • קטניות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק בשר תימני

    מרק בשר תימני

    בינוני
  • מרק נודלס וירקות

    מרק נודלס וירקות

    40 דקות קל
  • מרק ברוקולי קטיפתי

    מרק ברוקולי קטיפתי

    45 דקות בינוני
  • מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

    מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים