דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק עלי מנגולד עם בשר ושעועית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק עלי מנגולד עם בשר ושעועית

מרק עלי מנגולד עם בשר ושעועית

(0)
200 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: משה פיסו
מרק חורפי עשיר של בשר בקר עם שעועית לבנה ותפוחי אדמה, שמקבל טעם מיוחד ממחית עלי המנגולד

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
שעועית לימה מושרית לילה במים
250  גרם
סלק
0.5  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0.5  כפית
פלפל שחור
1.5  ליטר
מים
0.5  כפית
סוכר לבן
1 
בצל גדול, קצוץ
3 
תפוח אדמה חתוכים לרבעים
7  שיני
שום מקולפות וכתושות
1.5  קילוגרם
בשר בקר חתוך לקוביות של 100 גרם
0.25  גרם
שמן קנולה
1  כפית
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

200 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את ממרח עלי סלק: מנקים את עלי הסלק מהגבעולים הלבנים ומשאירים רק את החלק הירוק. שוטפים היטב ומייבשים.
  • שלב 2

    10 דקות
    מטגנים כ-10 דקות את העלים במחבת עם מעט שמן, עד ליצירת מחית ירוקה. (יודעים שזה מוכן כשהשמן מקבל את הצבע הירוק של העלים). בזמן הטיגון מוסיפים מעט מלח.
  • שלב 3

    0 דקות
    בסיר נפרד מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן עד להזהבה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את הבשר החתוך, מחית עלי הסלק, השעועית הלבנה ומים עד לחצי קיבולת הסיר. מתבלים במרק העוף, פלפל שחור ומעט סוכר, ומביאים את התבשיל לרתיחה.
  • שלב 5

    60 דקות
    מנמיכים את האש ומבשלים כ-60 דקות.
  • שלב 6

    120 דקות
    מוסיפים סוכר, תפוחי אדמה ושום כתוש. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 120 דקות. המהדרין משאירים את הסיר למשך לילה שלם על פלטת שבת. בסמוך להגשה, טועמים ומשלימים מלח לפי הטעם. בתיאבון!
מרק עלי מנגולד עם בשר ושעועית

שלב 1 מתוך 6

מכינים את ממרח עלי סלק: מנקים את עלי הסלק מהגבעולים הלבנים ומשאירים רק את החלק הירוק. שוטפים היטב ומייבשים.

מרק עלי מנגולד עם בשר ושעועית

שלב 2 מתוך 6

מטגנים כ-10 דקות את העלים במחבת עם מעט שמן, עד ליצירת מחית ירוקה. (יודעים שזה מוכן כשהשמן מקבל את הצבע הירוק של העלים). בזמן הטיגון מוסיפים מעט מלח.

מרק עלי מנגולד עם בשר ושעועית

שלב 3 מתוך 6

בסיר נפרד מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן עד להזהבה.

מרק עלי מנגולד עם בשר ושעועית

שלב 4 מתוך 6

מוסיפים את הבשר החתוך, מחית עלי הסלק, השעועית הלבנה ומים עד לחצי קיבולת הסיר. מתבלים במרק העוף, פלפל שחור ומעט סוכר, ומביאים את התבשיל לרתיחה.

מרק עלי מנגולד עם בשר ושעועית

שלב 5 מתוך 6

מנמיכים את האש ומבשלים כ-60 דקות.

מרק עלי מנגולד עם בשר ושעועית

שלב 6 מתוך 6

מוסיפים סוכר, תפוחי אדמה ושום כתוש. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 120 דקות. המהדרין משאירים את הסיר למשך לילה שלם על פלטת שבת. בסמוך להגשה, טועמים ומשלימים מלח לפי הטעם. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • קטניות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים