המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את המרק: חותכים את הגזר והסלרי לחתיכות גדולות, ואת תפוח האדמה לקוביות.
שמים את המים בסיר מרק גדול על להבה גבוהה ומוסיפים את כל שאר חומרי המרק. בוחשים היטב, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה.
מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי מלית הבשר.
שמים בצלחת רחבה עם שוליים את הסולת והמלח, ומתחילים לצקת את המים בזהירות, אגב ערבוב, עד שהמים נספגים בסולת ונוצר בצק נוח ללישה.
מרטיבים את הידיים, לוקחים כמות של כף מהבצק, ושוטחים אותו על כף היד. לוקחים כפית מהמלית ושמים במרכז הבצק. סוגרים את הבצק היטב כך שנוצר כדור בצק אטום מכל צדדיו.
מחליקים את הכדור לתוך המרק הרותח (2 כוסות סולת ייתנו כ-20 כדורים). מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה שעה נוספת.
מוסיפים את מיץ הלימון, ומלח ופלפל לפי הצורך. מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0