דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק קובה עיראקי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק קובה עיראקי

מרק קובה עיראקי

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ויוי מור
שילוב מושלם בין מרק סמיך וטעים לכדורי קובה מפנקים

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
סולת
2  כפות
שמן קנולה
2  כפות
קמח לבן
50  גרם
מרגרינה, רגילה, קשה, סויה (מוקשה)
1  פרוסה
לחם לבן
0  לפי הטעם
פלפל שחור
4  כוסות
מים
0.5  קילוגרם
בשר בקר טחון
2 
בצל בינוניים, קצוצים
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0  לפי הטעם
פלפל שחור
0.5  כפית
בהרט
13.5  כוסות
מים רותחים
1 
בצל גדול, קצוץ
2  כפות
מרק טעם עוף ר.טבעיים
1 
סלק
1 
לפת
5  גבעולים
סלרי קצוצים
0.5  כוס
כוסברה קצוצה
0.5  כוס
פטרוזיליה קצוצה
6  עלים
חוביזה קצוצים
3  כפות
רסק עגבניות
6  שיני
שום
1  כף
סוכר לבן
1 
לימון ליים גדול
0.5  כוס
מים רותחים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הקובה: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר ומקפידים לפורר אותו עם מזלג כל הזמן. כשהבשר משחים - מוסיפים את המים החמים ומבשלים בסיר (מכוסה) עד שהמים מתאדים והבשר מתרכך. מתבלים באבקת מרק, פלפל ובהרט ומורידים מהאש.
  • שלב 2

    0 דקות
    מרטיבים את פרוסת הלחם במים וסוחטים. לשים אותה ביחד עם הסולת, השמן, הקמח והמרגרינה. מתבלים באבקת מרק ומוסיפים את המים, עד שנוצר בצק.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצרים מהבצק כדורים קטנים (גודל של מישמש) ומכסים במגבת לחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    לוקחים כדור בידיים רטובות (שלא ידבק) ועושים בו גומה קטנה. ממלאים את הגומה בכף מתערובת הבשר שהכנו קודם. דוחסים היטב. מושכים מהקצוות את שארית הבצק, מכסים וצובטים כדי לנעול. מגלגלים אותו קצת ביד הרטובה בלי לשבור, כדי להחזיר לו את הצורה העגלגלה והחלקלקה שלו. ככה חוזרים ומכינים את הבצק עד שיש לנו כ-15 קובות קטנות בערך.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים את המרק: בסיר גדול מאוד משחימים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את מרק העוף.
  • שלב 6

    0 דקות
    מקלפים את הסלק והלפת, חותכים לפרוסות ומוסיפים ביחד עם כל העשבים הקצוצים לסיר גדול.
  • שלב 7

    0 דקות
    כותשים את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם רסק העגבניות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מביאים לרתיחה. מערבבים ב-3/4 כוס מים את הסוכר וסוחטים לשם גם את הלימון, מוסיפים למרק.
  • שלב 9

    45 דקות
    מביאים שוב לרתיחה ומכניסים (בזהירות גדולה) את הקובות לתוך המרק בעזרת כף (על מנת שלא יתפרקו). מבשלים ברתיחה בערך 45 דקות נוספות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • מרקים
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק בשר תימני

    מרק בשר תימני

    בינוני
  • מרק נודלס וירקות

    מרק נודלס וירקות

    40 דקות קל
  • מרק ברוקולי קטיפתי

    מרק ברוקולי קטיפתי

    45 דקות בינוני
  • מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

    מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים