דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק קרם שום עם לחם קלוי מתובל בזיתים שחורים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק קרם שום עם לחם קלוי מתובל בזיתים שחורים

מרק קרם שום עם לחם קלוי מתובל בזיתים שחורים

(1)
45 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אורטל אשכנזי
אין הרבה מרקים מיוחדים וריחניים כמו המרק המיוחד הזה

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
בצל קצוצים דק
100  גרם
זיתים מגולענים וקצוצים דק
500  מיליליטר
חלב
90  גרם
חמאה ללא מלח
4  פרוסות
בגט קלויות עם זיתים שחורים
500  מיליליטר
ציר ירקות
2  שיני
שום קלופים ומופרדים לשיניים
50  מיליליטר
שמן זית
300  גרם
תפוח אדמה חתוכים לקוביות
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

45 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מתיכים 30 גרם חמאה בסיר בינוני. מוסיפים את שיני השום ומבשלים בחום בינוני 5-7 דק', או עד שיזהיבו.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הבצל, ממשיכים לבשל בחום נמוך 2-3 דק', מוסיפים את תפוחי האדמה ואת יתרת החמאה.
  • שלב 3

    0 דקות
    ממשיכים לבשל עוד 7-10 דק', או עד שהבצלים מתחילים להתרכך.
  • שלב 4

    0 דקות
    בוחשים לעיתים קרובות, משום שתפוחי האדמה הגדושים בעמילן נוטים להידבק אל הסיר.
  • שלב 5

    15 דקות
    מוזגים פנימה את החלב ואת הציר (ניתן להוסיף גם מים באותה הכמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), ומבשלים בחום נמוך כ-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים מאוד.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצרים מחית מן המרק, בעזרת מעבד מזון או בבלנדר.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחזירים את המחית אל הסיר השטוף והנקי. מתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל שחור טחון טרי.
  • שלב 8

    0 דקות
    מכסים כדי לשמור על חום המרק ומניחים בצד.
  • שלב 9

    0 דקות
    להכנת פרוסות קרוסטיני מתובלות בזיתים שחורים, קולים 4 פרוסות עגולות של לחם באגט צרפתי בגריל עד שיזהיבו משני הצדדים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים את הזיתים הקצוצים בקערית, ומוסיפים להם את שמן הזית כדי לקשור אותם יחד. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור טחון טרי, ומורחים על פי הקרוסטיני.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוזגים את המרק לקערות הגשה ולצידו מגישים את הקרוסטיני. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ג גד לוי

דווקא ממש טעים!!!

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • ללא ביצים
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק בשר תימני

    מרק בשר תימני

    בינוני
  • מרק נודלס וירקות

    מרק נודלס וירקות

    40 דקות קל
  • מרק ברוקולי קטיפתי

    מרק ברוקולי קטיפתי

    45 דקות בינוני
  • מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

    מרק אפונה עם בצקניות (כרמזלאך)

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים