שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מרק תירס עם נתחי חזה עוף

תאריך פרסום: 18/1/2014
דרוג הגולשים:
מרק תירס עם נתחי חזה עוף

מצרכים

250 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
3 כפות סויה
2 ביצים
8 כוסות ציר מרק עוף
2 פחיות גרגרי תירס מקופסא או מוקפא
2 בצלים קצוצים
קורט כורכום
קורט אורגנו
1 כפית שמן שומשום
2 כפות אבקת מרק עוף
קורט מלח ופלפל שחור
גבעולי פטרוזיליה לעיטור

אופן ההכנה

חותכים את חזה העוף לרצועות קטנות (בערך כגודל זית), ומניחים בקערה.
לוקחים ביצה אחת, ומפרידים בין החלמון לחלבון. את החלבון מוסיפים לקערת נתחי חזה העוף. מוסיפים לקערה כף אחת סויה, ומערבבים את נתחי העוף החלבון והסויה עד שכל הנתחים יכוסו.
את גרגירי התירס שוטפים במים ומסננים. גרגירי פחית אחת מעבדים במעבד מזון עד שהופך למחית חלקה.
מטגנים את הבצל הקצוץ, ולאחר מכן מוסיפים את התירס המעובד ומטגנים במשך כ-2 דקות
לסיר גדול יוצקים את ציר מרק העוף וכן את התבלינים, ומביאים את המרק לרתיחה בלהבה גבוהה.
מוסיפים למרק את גרגירי התירס ושמן השומשום, ובוחשים היטב. מביאים את המרק לרתיחה חוזרת. מוסיפים לסיר את תערובת הבצל והתירס המעובדים, ומערבבים היטב במשך כדקה אחת, על מנת שלא יווצרו גושים. מוסיפים לסיר את נתחי חזה העוף, תוך כדי בחישה מתמדת. מתבלים את המרק בסויה הנותר, במלח .
טורפים את הביצה השנייה ויוצקים אותה בזילוף ותוך ערבוב למרק הרותח ליצירת נטיפי הביצים.
אופן ההגשה:
יוצקים לצלחת הגשה אישית עמוקה ונאה מהמרק. מעטרים עם עלי פטרוזיליה, ומגישים.

בתאבון....

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים