דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
נזיד עדשים ובשר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. נזיד עדשים ובשר

נזיד עדשים ובשר

(0)
300 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: גרינברג קובי
נזיד עשיר עם בשר, עדשים וירקות, שמתבשל לאיטו במשך ארבע שעות, משביע ומנחם וטעים.

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
עצמות
1.5  קילוגרם
שפונדרה בקר עם עצם, חתוכה לקוביות גדולות
2 
קבנוס ארוכות, חתוכות לקוביות קטנות
1.5  כוסות
עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
2  כוסות
עדשים אדומות שטופות ומסוננות
1  חבילה
רסק עגבניות קטנה
2 
שורש סלרי חתוכים לקוביות גדולות
2 
שורש פטרוזיליה חתוכים גס
4 
גזר חתוכים גס
2 
בצל גדולים חתוכים לחצאי טבעות
1  גבעול
כרישה גדול, חתוך לפרוסות
1  ראש
שום קצוץ, מלבד 2 שיניים ששומרים לסוף
2  גבעולים
סלרי חתוכים גס
3 
תפוח אדמה לבנים, חתוכים לקוביות קטנות
3  כפות
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
1  כף
פפריקה אדומה מתוקה גדושה
1  כף
פפריקה אדומה מתוקה
0.5  כפית
פפריקה אדומה מתוקה לפי הטעם
1  כפית
כמון טחון גדושה
1  זר
פטרוזיליה
3  גבעולים
תימין
3  עלים
עלה דפנה
8 
פלפל אנגלי
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
0.17  כוס
שמן זית
5.5  ליטר
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

300 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מקמחים את העצמות והבשר ומטגנים אותם, לאחר המלחה ופלפול, עד להשחמה ומניחים בצד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מטגנים באותו הסיר את הבצל, כרישה, גזר, שורשים עד להשחמה. לדקה האחרונה מוסיפים את שיני השום הקצוצות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הרסק ומטגנים עוד 2 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחזירים לסיר את העצמות והבשר, מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, פפריקות, מלח, פלפל וכמון. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים על סף רתיחה ללא כיסוי, כ-60 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    לאחר שעה ממיסים את אבקת המרק בכוס מים רותחים ומוסיפים לסיר. מבשלים כ-120 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    לאחר שעתיים מטגנים 3 דקות את הקבנוס ומניחים בצד.
  • שלב 7

    0 דקות
    באותה המחבת מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד לקבלת מעטפת שחומה, ומוסיפים אותם למרק. מבשלים 60 דקות נוספות.
  • שלב 8

    0 דקות
    לאחר 3 שעות מוסיפים ענפי פטרוזיליה וטימין וכן עדשים ירוקות. מתקנים תיבול וממשיכים בבישול. מבשלים 60 דקות נוספות.
  • שלב 9

    0 דקות
    לאחר 4 שעות מוסיפים את העדשים הכתומות. רבע שעה לאחר מכן מוסיפים את הקבנוס ושתי שיני שום כתוש(שהשארנו בצד), מבשלים עוד 15 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מבשלים עוד 15 דקות ומגישים עם פרוסת קלי מרוחה במשחת שום.
נזיד עדשים ובשר

שלב 1 מתוך 10

מקמחים את העצמות והבשר ומטגנים אותם, לאחר המלחה ופלפול, עד להשחמה ומניחים בצד.

נזיד עדשים ובשר

שלב 2 מתוך 10

מטגנים באותו הסיר את הבצל, כרישה, גזר, שורשים עד להשחמה. לדקה האחרונה מוסיפים את שיני השום הקצוצות.

נזיד עדשים ובשר

שלב 3 מתוך 10

מוסיפים את הרסק ומטגנים עוד 2 דקות.

נזיד עדשים ובשר

שלב 4 מתוך 10

מחזירים לסיר את העצמות והבשר, מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, פפריקות, מלח, פלפל וכמון. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים על סף רתיחה ללא כיסוי, כ-60 דקות.

נזיד עדשים ובשר

שלב 5 מתוך 10

לאחר שעה ממיסים את אבקת המרק בכוס מים רותחים ומוסיפים לסיר. מבשלים כ-120 דקות.

נזיד עדשים ובשר

שלב 6 מתוך 10

לאחר שעתיים מטגנים 3 דקות את הקבנוס ומניחים בצד.

נזיד עדשים ובשר

שלב 7 מתוך 10

באותה המחבת מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד לקבלת מעטפת שחומה, ומוסיפים אותם למרק. מבשלים 60 דקות נוספות.

נזיד עדשים ובשר

שלב 8 מתוך 10

לאחר 3 שעות מוסיפים ענפי פטרוזיליה וטימין וכן עדשים ירוקות. מתקנים תיבול וממשיכים בבישול. מבשלים 60 דקות נוספות.

נזיד עדשים ובשר

שלב 9 מתוך 10

לאחר 4 שעות מוסיפים את העדשים הכתומות. רבע שעה לאחר מכן מוסיפים את הקבנוס ושתי שיני שום כתוש(שהשארנו בצד), מבשלים עוד 15 דקות.

נזיד עדשים ובשר

שלב 10 מתוך 10

מבשלים עוד 15 דקות ומגישים עם פרוסת קלי מרוחה במשחת שום.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • מרקים
  • חגיגה
  • תוספות
  • קטניות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • נזיד עדשים ירוקות

    נזיד עדשים ירוקות

    90 דקות בינוני
  • מפרודה - נזיד עדשים ופיתה עירקית

    מפרודה - נזיד עדשים ופיתה עירקית

    בינוני
  • נזיד בקר ברוטב חמוץ-מתוק

    נזיד בקר ברוטב חמוץ-מתוק

    75 דקות בינוני
  • נזיד דוחן וירקות

    נזיד דוחן וירקות

    80 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים