דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

(0)
150 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
ניוקי תפוחי אדמה וסלק, ברוטב שמנת סלק, מנה ורדרדה ומאוד טעימה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
6 
תפוח אדמה
1 
סלק מבושל ומקולף
300  גרם
קמח לבן
1 
ביצה
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל
1  קורט
אגוז מוסקט
1  מיכל
שמנת מתוקה
0.5 
סלק מעובד במעבד מזון
2  שיני
שום כתוש
1  כף
גבינת פרמזן מגוררת
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל
0  לפי הטעם
גבינה צהובה מגורדת, לקישוט
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מוסיפים לסיר עם מי מלח את תפוחי האדמה, ומבשלים במשך כ-60 דקות עד שהתפוחי האדמה רכים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מסננים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר. קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה. מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה רגיל. מקפידים שתתקבל מחית חלקה ואחידה וללא גושים.
  • שלב 3

    0 דקות
    בעזרת מעבד מזון ידני טוחנים את הסלק למחית. מוסיפים את מחית הסלק לתוך מחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  • שלב 4

    0 דקות
    מקמחים משטח עבודה, עורמים עליו את מחית תפוחי האדמה והסלק, יוצרים באמצע הערימה גומה ויוצקים אליה את הביצה. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, ומערבבים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה עד שהבצק לא נדבק מאד לידיים או למשטח העבודה. לשים את הבצק, עד שהוא הופך למרקם אחיד. מתקנים תיבול במידת הצורך.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכניסים את בצק הניוקי למזלף. מזליפים מהבצק ניוקי באורך חצי ס"מ לסיר עם מים מומלחים רותחים. הניוקי מוכנים כשהם צפים. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר, מסננים הנוזלים ומניחים בקערה.
  • שלב 7

    0 דקות
    הכנת רוטב שמנת סלק: לוקחים חצי סלק מעובד, וטוחנים אותו בעזרת מעבד מזון ידני.
  • שלב 8

    0 דקות
    יוצקים את השמנת לסיר קטן. מוסיפים את חצי הסלק המעובד והטחון, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מניחים לשמנת ומחית הסלק לרתוח עד שהנוזל הופך לסמיך.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים את פתיתי גבינת הפרמזן, ומתבלים במלח ופלפל.
  • שלב 10

    0 דקות
    להרכבת המנה: בצלחת הגשה מניחים חלק מהניוקי. יוצקים מעל את רוטב שמנת הסלק. בוזקים מעל מעט פתיתי גבינה צהובה ומגישים חם. בתיאבון!
ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

שלב 1 מתוך 10

מוסיפים לסיר עם מי מלח את תפוחי האדמה, ומבשלים במשך כ-60 דקות עד שהתפוחי האדמה רכים.

ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

שלב 2 מתוך 10

מסננים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר. קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה. מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה רגיל. מקפידים שתתקבל מחית חלקה ואחידה וללא גושים.

ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

שלב 3 מתוך 10

בעזרת מעבד מזון ידני טוחנים את הסלק למחית. מוסיפים את מחית הסלק לתוך מחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב.

ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

שלב 4 מתוך 10

מקמחים משטח עבודה, עורמים עליו את מחית תפוחי האדמה והסלק, יוצרים באמצע הערימה גומה ויוצקים אליה את הביצה. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, ומערבבים.

ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

שלב 5 מתוך 10

מתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה עד שהבצק לא נדבק מאד לידיים או למשטח העבודה. לשים את הבצק, עד שהוא הופך למרקם אחיד. מתקנים תיבול במידת הצורך.

ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

שלב 6 מתוך 10

מכניסים את בצק הניוקי למזלף. מזליפים מהבצק ניוקי באורך חצי ס"מ לסיר עם מים מומלחים רותחים. הניוקי מוכנים כשהם צפים. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר, מסננים הנוזלים ומניחים בקערה.

ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

שלב 7 מתוך 10

הכנת רוטב שמנת סלק: לוקחים חצי סלק מעובד, וטוחנים אותו בעזרת מעבד מזון ידני.

ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

שלב 8 מתוך 10

יוצקים את השמנת לסיר קטן. מוסיפים את חצי הסלק המעובד והטחון, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מניחים לשמנת ומחית הסלק לרתוח עד שהנוזל הופך לסמיך.

ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

שלב 9 מתוך 10

מוסיפים את פתיתי גבינת הפרמזן, ומתבלים במלח ופלפל.

ניוקי סלק ברוטב שמנת סלק

שלב 10 מתוך 10

להרכבת המנה: בצלחת הגשה מניחים חלק מהניוקי. יוצקים מעל את רוטב שמנת הסלק. בוזקים מעל מעט פתיתי גבינה צהובה ומגישים חם. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ניוקי ברוטב גבינות וברוקומיני

    ניוקי ברוטב גבינות וברוקומיני

    30 דקות קל
  • ניוקי בפטריות וערמונים מרשים וחגיגי

    ניוקי בפטריות וערמונים מרשים וחגיגי

    60 דקות בינוני
  • ניוקי מושחם עם ערמונים, פטריות, ריחן ושמפניה

    ניוקי מושחם עם ערמונים, פטריות, ריחן ושמפניה

    30 דקות בינוני
  • תבשיל קדירה עם ניוקי

    תבשיל קדירה עם ניוקי

    120 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים