דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סהרוני שמרים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סהרוני שמרים

סהרוני שמרים

(0)
155 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אילנה ונירית קרמשניT
סהרוני שמרים עם נגיעות וניל עדין במילוי שוקולד, ריבה או חלבה ובזיגוג סוכר. הריח שמתפשט בבית פשוט ממכר

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
1  כוס
חלב פושר
0.5  כוס
סוכר לבן
1  קורט
מלח
2 
חלמון
2  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל
2  שקיות
סוכר וניל
100  גרם
חמאה רכה מאוד אך לא מומסת
0  לפי הטעם
ממרח אגוזי לוז או ריבה, או ממרח חלבה
1 
ביצה טרופה
0.5  כוס
סוכר לבן
0.5  כוס
מים
1  שקית
סוכר וניל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

155 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים יחד קמח, סוכר, מלח, סוכר וניל ואינסטנט פודינג.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים חמאה, חלמונים וחלב ומתחילים ללוש לבצק אחיד ומעט דביק, כעשר דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים להתפחה כ-60 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    לשים שוב, ושוב מתפיחים כ-30 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-2 כדורים. מכדררים, ומניחים למנוחה כעשר דקות, מכוסה במגבת מטבח.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרדדים את שני הבצקים לעלה עגול גדול בעובי חצי סנטימטר ומחלקים למשולשים.
  • שלב 7

    0 דקות
    על כל משולש מניחים כפית מילוי (אני עשיתי עם ריבת אוכמניות וריבת חלב, אך ניתן לשים כל מילוי שאוהבים).
  • שלב 8

    0 דקות
    חורצים שני פסים על כל משולש ומגלגלים כמו קרואסון.
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים להתפחה עד הכפלה כ-30 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מורחים מעל ביצה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד הזהבה.
  • שלב 11

    5 דקות
    מכינים סירופ מחצי כוס סוכר, חצי כוס מים ו-1 סוכר וניל. מרתיחים כעשר דקות ומורחים בעזרת מברשת על הסהרונים החמים. *לגרסת פרווה - ניתן להמיר את החלב במים ואת החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
סהרוני שמרים

שלב 1 מתוך 11

מערבבים יחד קמח, סוכר, מלח, סוכר וניל ואינסטנט פודינג.

סהרוני שמרים

שלב 2 מתוך 11

מוסיפים חמאה, חלמונים וחלב ומתחילים ללוש לבצק אחיד ומעט דביק, כעשר דקות.

סהרוני שמרים

שלב 3 מתוך 11

מניחים להתפחה כ-60 דקות.

סהרוני שמרים

שלב 4 מתוך 11

לשים שוב, ושוב מתפיחים כ-30 דקות.

סהרוני שמרים

שלב 5 מתוך 11

מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-2 כדורים. מכדררים, ומניחים למנוחה כעשר דקות, מכוסה במגבת מטבח.

סהרוני שמרים

שלב 6 מתוך 11

מרדדים את שני הבצקים לעלה עגול גדול בעובי חצי סנטימטר ומחלקים למשולשים.

סהרוני שמרים

שלב 7 מתוך 11

על כל משולש מניחים כפית מילוי (אני עשיתי עם ריבת אוכמניות וריבת חלב, אך ניתן לשים כל מילוי שאוהבים).

סהרוני שמרים

שלב 8 מתוך 11

חורצים שני פסים על כל משולש ומגלגלים כמו קרואסון.

סהרוני שמרים

שלב 9 מתוך 11

מניחים להתפחה עד הכפלה כ-30 דקות.

סהרוני שמרים

שלב 10 מתוך 11

מורחים מעל ביצה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד הזהבה.

סהרוני שמרים

שלב 11 מתוך 11

מכינים סירופ מחצי כוס סוכר, חצי כוס מים ו-1 סוכר וניל. מרתיחים כעשר דקות ומורחים בעזרת מברשת על הסהרונים החמים. *לגרסת פרווה - ניתן להמיר את החלב במים ואת החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • עוגיות
  • אחר הצהריים
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סהרונים במילוי תמרים ובוטנים

    סהרונים במילוי תמרים ובוטנים

    60 דקות בינוני
  • סהרוני שקדים בציפוי שוקולד

    סהרוני שקדים בציפוי שוקולד

    45 דקות בינוני
  • קלסונס - סהרוני גבינה

    קלסונס - סהרוני גבינה

    65 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים