מכינים את הבצק: אם יש ברשוכם מערבל חשמלי, מכניסים את כל החומרים ומערבלים כ-4 דקות עד קבלת בצק רך.
שלב 2
0 דקות
בהכנה ידנית: מפזרים את הקמח בקערה ומניחים במרכזו את השמרים. מערבבים יחד עם כל שאר החומרים ולשים את התערובת עד שמתקבל בצק רך וחלק. אם הבצק רך מידי מוסיפים מעט קמח.
שלב 3
60 דקות
זורים על הבצק מעט קמח, מכסים ומתפיחים כ-60 דקות או עד שיכפיל את נפחו.
שלב 4
0 דקות
מחלקים את הבצק לשניים או ארבע חלקים לפי מה שנוח לכם.
שלב 5
0 דקות
מרדדים כל עלה לעובי 1 ס"מ ומסמנים עליו בעדינות (לא חותכים) עיגולים בעזרת כוס או קערית.
שלב 6
0 דקות
מכינים את הסופגניות: במרכז כל עיגול מניחים את הריבה. מניחים מעל עלה נוסף באופן שבו הריבה בולטת ונראית לעין. קורצים עיגול במרכז הריבה באמצעות כוס, כך ששתי שכבות הבצק מהודקות. נוצר עיגול שבמרכזו מילוי ריבה.
שלב 7
30 דקות
מניחים את הסופגניות על משטח מקומח ומכסים להתפחה במשך 30 דקות.
שלב 8
0 דקות
מחממים שמן עמוק בסיר רחב. אפשר להוסיף חתיכות גזר כדי למנוע שריפת השמן.
שלב 9
0 דקות
מעבירים הסופגניות לשמן (בכמה סבבים כדי לא להוריד את טמפ' השמן בבת אחת), מטגנים 2 דק' בכל צד על אש קטנה.
שלב 10
0 דקות
מוציאים את הסופגניות בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג או במסננת. מצננים וזורים מעליהן אבקת סוכר.
שלב 11
1 דקות
ניתן להמיר את השמרים היבשים ב-40 גרם שמרים טריים מעורבבים עם מים ומותפחים ואת החלב במים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0