דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סופגניות קלאסיות מקמח שמרים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
סופגניות שמנמנות, רכות וטעימות, עם מילוי ריבה או שוקולד, בקלי קלות!

רכיבים

מנות 24

המתכון הזה נוצר עבור 24 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
7  כוסות
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
7  כפות
סוכר לבן
1.5  כוסות
חלב פושר
2 
ביצה
2 
חלמון
2  כפות
ברנדי / קוניאק
1  שקית
סוכר וניל
150  גרם
חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
1  כפית
מלח
0  לפי הטעם
ריבה למילוי
0  לפי הטעם
אבקת סוכר לציפוי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    6 דקות
    שופכים לקערה את קמח השמרים, הסוכר, החלב הפושר, הביצים, החלמונים, הברנדי, סוכר הווניל, החמאה והמלח, ולשים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית, למשך 6 דקות, עד שמתקבל בצק חלק.
  • שלב 2

    60 דקות
    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים לתפוח במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו למשך כ-60 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    כשהבצק תפוח, לשים להוצאת האוויר ומרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1.5-2 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים את העיגולים למשטח מקומח או מרופד בנייר אפייה. מומלץ למרוח את עיגולי הבצק במעט שמן, למניעת התייבשות. מכסים במגבת ומתפיחים שוב, עד להכפלת הנפח.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים שמן בסיר טיגון בגובה של כ-4 ס"מ לפחות. יודעים שניתן להתחיל בטיגון, כשטובלים קיסם בשמן ורואים שנוצרות סביבו בועות קטנות ועדינות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכניסים סופגניות לשמן החם. בתחילת הטיגון מכסים את הסיר למשך דקה אחת בלבד, ואז מסירים את המכסה, הופכים את הסופגניות וממשיכים בטיגון ללא מכסה.
  • שלב 7

    2 דקות
    מטגנים מכל צד כ-2 דקות, עד הזהבה. אם הסופגניות מתחילות להזהיב בפחות משתי דקות לכל צד, יש להנמיך מעט את האש.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוציאים סופגניות מוכנות לצלחת שרופדה בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.
  • שלב 9

    10 דקות
    ממלאים כל סופגנייה בעזרת מזלף עם פיה ארוכה, בשוקולד או ריבה ומקשטים באבקת סוכר. ניתן להמיר את החמאה במרגרינה באותה הכמות ואת הריבה בממרח שוקולד אהוב. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

שלב 1 מתוך 9

שופכים לקערה את קמח השמרים, הסוכר, החלב הפושר, הביצים, החלמונים, הברנדי, סוכר הווניל, החמאה והמלח, ולשים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית, למשך 6 דקות, עד שמתקבל בצק חלק.

סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

שלב 2 מתוך 9

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים לתפוח במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו למשך כ-60 דקות.

סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

שלב 3 מתוך 9

כשהבצק תפוח, לשים להוצאת האוויר ומרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1.5-2 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס.

סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

שלב 4 מתוך 9

מעבירים את העיגולים למשטח מקומח או מרופד בנייר אפייה. מומלץ למרוח את עיגולי הבצק במעט שמן, למניעת התייבשות. מכסים במגבת ומתפיחים שוב, עד להכפלת הנפח.

סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

שלב 5 מתוך 9

מחממים שמן בסיר טיגון בגובה של כ-4 ס"מ לפחות. יודעים שניתן להתחיל בטיגון, כשטובלים קיסם בשמן ורואים שנוצרות סביבו בועות קטנות ועדינות.

סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

שלב 6 מתוך 9

מכניסים סופגניות לשמן החם. בתחילת הטיגון מכסים את הסיר למשך דקה אחת בלבד, ואז מסירים את המכסה, הופכים את הסופגניות וממשיכים בטיגון ללא מכסה.

סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

שלב 7 מתוך 9

מטגנים מכל צד כ-2 דקות, עד הזהבה. אם הסופגניות מתחילות להזהיב בפחות משתי דקות לכל צד, יש להנמיך מעט את האש.

סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

שלב 8 מתוך 9

מוציאים סופגניות מוכנות לצלחת שרופדה בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.

סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

שלב 9 מתוך 9

ממלאים כל סופגנייה בעזרת מזלף עם פיה ארוכה, בשוקולד או ריבה ומקשטים באבקת סוכר. ניתן להמיר את החמאה במרגרינה באותה הכמות ואת הריבה בממרח שוקולד אהוב. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סופגניות מהירות מ-5 מרכיבים בלבד

    סופגניות מהירות מ-5 מרכיבים בלבד

    10 דקות קל
  • סופגניות מושלמות

    סופגניות מושלמות

    135 דקות בינוני
  • סופגניות לבן

    סופגניות לבן

    45 דקות בינוני
  • סופגניות עם שמנת מתוקה

    סופגניות עם שמנת מתוקה

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים